Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Το Ericsson Connected Traffic Cloud διευκολύνει τη διαχείριση της κυκλοφορίας για την αύξηση της οδικής ασφάλειας

ericsson

Παρόλο που παίζουν ζωτικό ρόλο στη διευκόλυνση της μεταφοράς ατόμων και αγαθών, τα οδικά οχήματα είναι επίσης υπεύθυνα για 1.24 εκ. θανάτους κάθε χρόνο - σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Και έπειτα υπάρχει το κόστος της κυκλοφοριακής συμφόρησης - υπολογίζεται προσθέτοντας τα σπαταλημένα καύσιμα, την ώρα που θα μπορούσε να δαπανηθεί πιο παραγωγικά και το υψηλότερο κόστος των επιχειρήσεων - που ανέρχεται ήδη σε πάνω από 100 δις δολάρια ετησίως μόνο στις ΗΠΑ.

Για την αύξηση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της ροής της κυκλοφορίας, η Ericsson (NASDAQ: ERIC) παρουσιάζει το Connected Traffic Cloud - μια διαχειριζόμενη πλατφόρμα cloud που επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων κυκλοφορίας και οδικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο μεταξύ των συνδεδεμένων οχημάτων και των αρχών οδικής κυκλοφορίας. Με το Connected Traffic Cloud, οι αρχές οδικής κυκλοφορίας έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που χρειάζονται - καθώς επίσης κι ένα πολύ καλύτερο μέσο διάδοσης δυνητικά σωτήριων κυκλοφοριακών συμβουλών στους οδηγούς.

Ο Orvar Hurtig, Head of Industry & Society της Ericsson, σχολιάζει: «Η κινητή συνδεσιμότητα αποτελεί όλο και περισσότερο αναγκαίο χαρακτηριστικό στα αυτοκίνητα, χάρη στη ζήτηση των καταναλωτών για ενημέρωση και ψυχαγωγία και σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμιστικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην αύξηση της οδικής ασφάλειας. Ως αποτέλεσμα, τα οχήματα μετατρέπονται σε μια σημαντική πηγή πληροφοριών που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση στη διαχείριση της κυκλοφορίας από τις αρχές οδικής κυκλοφορίας καθώς επίσης και την πρόληψη ατυχημάτων που μπορούν να αποφευχθούν. Το Connected Traffic Cloud, είναι το μέσο με τo οποίο αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να μοιραστούν.»

Με την προώθησή του, το Connected Traffic Cloud βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα των αρχών οδικής κυκλοφορίας να επικοινωνούν με τους οδηγούς. Ενώ στην παρούσα στιγμή οι αρχές βασίζονται σε ένα συνδυασμό ραδιοφωνικής εκπομπής και ψηφιακής σήμανσης στο δρόμο, το Connected Traffic Cloud θα διευκολύνει την έγκαιρη και βάσει τοποθεσίας επικοινωνία με τους οδηγούς μέσω των οθονών των συνδεδεμένων συσκευών.

Επιπλέον, το Connected Traffic Cloud έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα των αρχών οδικής κυκλοφορίας, να συλλέγουν και να αναλύουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από συνδεδεμένα οχήματα και συσκευές - εάν οι κάτοχοι των δεδομένων είναι πρόθυμοι να τα μοιραστούν.

Το Connected Traffic Cloud συνδυάζει τις εφαρμογές του κλάδου, την ενεργοποίηση υπηρεσιών, τη διαχείριση συνδεσιμότητας, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ολοκλήρωσης συστημάτων. Κάθε ένα από αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες διαχειρίσιμες πλατφόρμες cloud συγκεκριμένων κλάδων, όπως το Connected Vehicle Cloud και το Maritime ICT Cloud.

Κύριοι πελάτες του Connected Traffic Cloud αποτελούν οι αρχές οδικής κυκλοφορίας, που στην παρούσα στιγμή βασίζονται σε μια περιορισμένη ομάδα στοιχείων που παρέχονται από ένα σχετικά μικρό αριθμό αισθητήρων στους δρόμους και καμερών κυκλοφορίας. Μεταξύ άλλων πιθανών πηγών δεδομένων συγκαταλέγονται η αγορά ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, οι φορητές συσκευές GPS και οι εφαρμογές πλοήγησης των smartphone.

Οι αρχές κυκλοφορίας χρησιμοποιούν τα δεδομένα που έχουν σήμερα για τη διαχείριση της ροής της κυκλοφορίας, για παράδειγμα,  στον έλεγχο φαναριών. Επιπλέον, χρησιμοποιούν τα στοιχεία που διαθέτουν για την παροχή συμβουλών κυκλοφορίας στους οδηγούς βοηθώντας τους να αποφεύγουν ενδεχόμενες επικίνδυνες οδικές καταστάσεις, για παράδειγμα, κλειστών λωρίδων και οδικών έργων.

 Με το λανσάρισμα του Connected Traffic Cloud, η Ericsson ελπίζει να εμπνεύσει τη δημιουργία ενός ανοικτού οικοσυστήματος στο οποίο τα δεδομένα των συνδεδεμένων οχημάτων θα μοιράζονται για τη διευκόλυνση της ροής της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Η Ericsson στο Mobile World Congress 2015

Κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2015 στη Βαρκελώνη, η Ericsson παρουσίασε παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες, δυνατότητες υπηρεσιών και καινοτομίες. Η Διαδικτυωμένη Κοινωνία μεταμορφώνει ολόκληρους κλάδους. Οι ΤΠΕ έχουν γίνει θεμελιώδη καθημερινά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, τους ανθρώπους και την κοινωνία. Η Ericsson ανοίγει το δρόμο με τεχνολογικό εξοπλισμό, υπηρεσίες και λύσεις λογισμικού που προάγουν την ανάπτυξη της κινητής επικοινωνίας, της ευρυζωνικότητας και του cloud, δημιουργώντας τις βάσεις για νέα οικοσυστήματα και για μεγάλες μεταβολές σε κάθε κλάδο. Οι αλλαγές που φέρνει αυτός ο μετασχηματισμός είναι πλέον στα χέρια του καθενός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο φετινό Mobile World Congress εμείς θα μιλήσουμε για το πώς βοηθάμε τους πρωτοπόρους της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας να προωθούν νέες ψηφιακές εμπειρίες.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ