Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone δίπλα στους κατοίκους της Κρήτης

vodafone

Με όχημα την τεχνολογία, το Ίδρυμα Vodafone εφαρμόζει το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, έχοντας πραγματοποιήσει τις προηγούμενες ημέρες μία νέα δράση στο Λασίθι, όπου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Σητείας, προσέφερε δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε πολίτες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ιατρικές εξετάσεις.


Συγκεκριμένα, το Νοσοκομείο Σητείας οργάνωσε και υλοποίησε  μία ακόμα δράση στo πλαίσιo του Προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone στο χωριό Σφάκα του Δήμου Σητείας για τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας, σε συνεργασία με την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σφάκας.  Με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, οι κάτοικοι του χωριού Σφάκα υποβλήθηκαν σε μια σειρά βασικών διαγνωστικών εξετάσεων από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Σητείας.


H ενέργεια αυτή αποτελεί έμπρακτο παράδειγμα της αποτελεσματικότητας του Προγράμματος   Τηλεϊατρικής, καθώς παρείχε την δυνατότητα στο ιατρικό προσωπικό, αξιοποιώντας τον φορητό εξοπλισμό του Προγράμματος, να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής δωρεάν προληπτικό έλεγχο που συμπεριελάμβανε καρδιογράφημα, σπιρομέτρηση, μέτρηση γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.


Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone ανέφερε: «Στο Ίδρυμα Vodafone είμαστε πολύ χαρούμενοι που μέσα από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής βρισκόμαστε δίπλα σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, προσφέροντάς τους πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας χωρίς την ανάγκη περιττών μετακινήσεων από τους ίδιους. Μένοντας  πιστοί στη δέσμευσή μας για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ενισχύουμε φέτος τη δράση μας με την εισαγωγή νέου γυναικολογικού και παιδιατρικού προληπτικού ελέγχου, ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».


Το Ίδρυμα Vodafone συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στην Ελλάδα, υλοποιώντας στον τομέα της υγείας το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής από το 2006. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ για την τεχνική υλοποίησή του είναι υπεύθυνη η εταιρεία Vidavo. Στο Πρόγραμμα συμμετέχει επίσης το ΕΔΔΥΠΠΥ. Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει περισσότερες από 60.000 βασικές ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα τηλεϊατρικής μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/arthra/programma-tileiatrikis/?d=null


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ