Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Αύξηση εσόδων και κερδών για τον όμιλο Entersoft το 2014

entersoft

Κατά 17% αυξήθηκαν τα συνολικά έσοδα του Ομίλου της Entersoft τη χρήση  2014, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων επενδύσεων σε νέα προϊόντα, στις δραστηριότητες στο εξωτερικό καθώς και στη νέα εξαγορά της Alpha Software Solutions ΙΚΕ που πραγματοποιήθηκε.

Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου ανήλθαν στα 9,39 εκ. Ευρώ καταγράφοντας αύξηση 17% σε σχέση με την περυσινή χρήση, ενώ η κερδοφορία προ φόρων ανήλθε στα 1,54 εκ. Ευρώ καταγράφοντας αύξηση 57% σε σχέση με την περυσινή χρήση. Τα καθαρά έσοδα της μητρικής αυξήθηκαν κατά 13% και ανήλθαν στα 7,05 εκ. Ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,70 εκ. Ευρώ, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2013. Να σημειωθεί επίσης ότι ο Όμιλος αύξησε το προσωπικό του κατά 35% δημιουργώντας περί τις 45 νέες θέσεις εργασίας.

Αν και η χρονιά σημαδεύτηκε από συγκράτηση επενδύσεων από τις επιχειρήσεις ειδικά στο τελευταίο 3μηνο, η Entersoft κατάφερε να αναλάβει νέα έργα σε σημαντικούς νέους πελάτες όπως: ΑΜΒΥΞ Α.Ε., ΕΜΑ Α.Ε., ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΥΝ.ΠΕ, ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε., AΛΦΑ-BΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑ CASH AND CARRY, ASTRAZENECA Α.Ε., ΙΕΚ ΑΚΜΗ, IBS Α.Ε., ΔΡΑΚΟΥΛΗ ΚΟΦΦΙ Α.Ε., ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ, ACTELION PHARMACEUTICALS ΕΛΛΑΣ Α.Ε., BRAVO GREECE Α.Ε., PROXIMITY Α.Ε. και πολλούς άλλους.

Η Retail Link αναδείχτηκε ως η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη θυγατρική, με μεγάλη αύξηση εσόδων και κερδών, αλλά και υλοποίηση έργων σε εταιρείες όπως η Coca Cola, Δωδώνη, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Johnson & Johnson και πολλές άλλες. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό παρουσίασαν σταθερή πορεία κι αναμένεται να ενισχυθούν την επόμενη χρονιά μετά και την ίδρυση της θυγατρικής Entersoft Middle East στο Ντουμπάι.

Για την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της ανάπτυξής της, η εταιρεία ανακοίνωσε το καλοκαίρι επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης νέων προϊόντων συνολικού ύψους 5 εκ. Ευρώ για την επόμενη 3ετία. Τα βασικά νέα προϊόντα που αναπτύσσονται ήδη εστιάζουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στη δυνατότητα για διεθνή ανάπτυξη των πελατών της Entersoft που θα τα επιλέξουν. Θα αφορούν τομείς όπως Marketing CRM (Merchandising, Segmentation Analysis), Warehouse Management Systems (WMS) κ.ά..  Παράλληλα, όλα τα βασικά προϊόντα της εταιρείας θα παρέχονται On Premise, On Cloud αλλά και ως Software as a Service (SaaS), για μεγαλύτερη ευελιξία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ