Η Xerox συνεχίζει την «σύνδεσή» της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με την πλατφόρμα Document&Content Management

Μελών ΣΕΠΕ

17 Φεβρουαρίου 2015

Η Xerox συνεχίζει την «σύνδεσή» της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αναλαμβάνοντας και διεκπεραιώνοντας με επιτυχία την σύμβαση για την ηλεκτρονική διαχείριση του Ιστορικού Αρχείου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 μέσα από την πλατφόρμα Document & Content Management.

Δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, η Xerox, η οποία υπήρξε Διεθνής Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, συμβάλλει με τη σειρά της στο σπουδαίο έργο της διατήρησης του σχετικού ηλεκτρονικού αρχειακού υλικού.

Πιο συγκεκριμένα, η Xerox προμήθευσε στη μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε για το εν λόγω έργο, την πλατφόρμα Xerox Docushare (Document&Content Management System) για την εισαγωγή και διαχείριση όλου του ηλεκτρονικού περιεχομένου του Ιστορικού Αρχείου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.Η πλατφόρμα Docushare, η οποία αποτελεί λογισμικό διαχείρισης εγγράφων, επιτρέπει ομάδες και τμήματα να συλλέγουν, να μοιράζονται, να ανακαλούν και να διανέμουν έγγραφα. Η τεχνική ομάδα της Xerox φρόντισε ώστε το σύστημα να παραμετροποιηθεί κατάλληλα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που δόθηκαν από την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Ιστορικό Αρχείο ΑΘΗΝΑ 2004» προκειμένου να καλύψει τις ειδικές ανάγκες του συγκεκριμένου αρχείου, εξυπηρετώντας τη διαχείριση του πλούσιου φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού, των σαρωμένων έντυπων, των σχεδίων και των εφαρμογών (html/flash).

«Η χορηγία μας στο ΑΘΗΝΑ 2004 αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία μας στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσαμε παρά να συμμετέχουμε ενεργά και ουσιαστικά στο έργο αυτό με στόχο τη δημιουργία ενός χρήσιμου εργαλείου για όσους θα θελήσουν να μελετήσουν στο μέλλον ότι αφορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση», δήλωσε σχετικά ο κ. Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas.

Το Ιστορικό Αρχείο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ