Αποκατάσταση τηλεπικοινωνιακού δικτύου στο Νομό Ευρυτανίας από τους τεχνικούς του Ομίλου ΟΤΕ

Μελών ΣΕΠΕ

06 Φεβρουαρίου 2015

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη χώρα δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια. Μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις ήταν ο Νομός Ευρυτανίας, ιδίως οι ορεινές περιοχές.

Λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, τέθηκαν εκτός λειτουργίας σταθμοί βάσης τηλεπικοινωνιών σε ορεινά χωριά του Νομού (Άγραφα, Βραγιαννά, Κρίκελλο κ.α.), ενώ οι σοβαρές ζημιές που υπέστη το οδικό δίκτυο εξαιτίας των μεγάλων κατολισθήσεων, καθιστούσαν αδύνατη την πρόσβαση για να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Ο Όμιλος ΟΤΕ κινητοποιήθηκε άμεσα. Προσέφερε 10 δορυφορικά τηλέφωνα, έτοιμα προς χρήση, για την εξυπηρέτηση των αναγκών επικοινωνίας Αρχών και κατοίκων, και παράλληλα, οι τεχνικοί του ΟΤΕ και της COSMOTE που έσπευσαν στην περιοχή, ξεκίνησαν τις προσπάθειες αποκατάστασης της επικοινωνίας. Αφού μελετήθηκαν διάφορες εναλλακτικές προσέγγισης των αποκλεισμένων περιοχών/τηλεπικοινωνιακών σταθμών (π.χ. αερομεταφορά), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την τοπική αυτοδιοίκηση του δημοτικού διαμερίσματος Αγράφων, έγινε διάνοιξη εναλλακτικού δασικού δρόμου για να φτάσουν τα συνεργεία στους σταθμούς βάσης. Έπειτα από πολύωρες προσπάθειες των τεχνικών, οι βλάβες αποκαταστάθηκαν.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ