Δελτία Τύπου ΣΕΠΕ

digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα Τώρα είναι η ευκαιρία για μία Σύγχρονη Ψηφιακή Ελλάδα

deforum_sepegr_slider

Τη στρατηγική αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, ώστε να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μίας σύγχρονης ψηφιακής Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα, θα περιγράψουν και συζητήσουν ομιλητές, συμμετέχοντες και προσκεκλημένοι στο φετινό digital economy forum 2020: Χτίζοντας την Ψηφιακή Ελλάδα, virtual edition. Το φετινό συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία, που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), διεξάγεται μέσα από μία καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα, τη Δευτέρα 14, Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020.

Την εναρκτήριο κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της χώρας, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από το βήμα του συνεδρίου θα απευθυνθεί και ο τ. Πρωθυπουργός & Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Αλέξης Τσίπρας. Το digital economy forum 2020 τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, από το βήμα του φετινού Συνεδρίου θα απευθυνθούν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας & Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Τεχνολογίας & Έρευνας, κ. Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μάριος Κάτσης, ο Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, η Γενική Διευθύντρια DIGITALEUROPE, κα. Cecilia Bonefeld-Dahl, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Αθανάσιος Στάβερης, ο Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (EETT), κ. Κωνσταντίνος Μασσέλος.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν: στις Πολιτικές αναφορικά με την αξιοποίηση των ψηφιακών υποδομών σε Ελλάδα και Ευρώπη, την οικονομία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, την επένδυση στην Ελληνική Βιομηχανία Ψηφιακών Τεχνολογιών και την Καινοτομία, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, την ψηφιακή αυτοδιοίκηση καθώς και την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε παραγωγικούς κλάδους της Εθνικής οικονομίας. Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τη δική τους διάσταση όσον αφορά στο ψηφιακό στοίχημα που έχει να κερδίσει η Ελλάδα αλλά και στα επόμενα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.

“Το 2020, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) συμπληρώνει 25 δυναμικά και σταθερά χρόνια πορείας από την ίδρυση του, με προσήλωση και πίστη στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει η ψηφιακή τεχνολογία, ώστε να μεταβούμε σε ένα νέο, σύγχρονο, ψηφιακό παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται και θα ενθαρρύνει την εξωστρέφεια και την καινοτομία. Όσο και αν οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι πλέον έχουν δημιουργήσει ένα νέο ιδιαίτερο περιβάλλον, κατέστη, πλέον, σαφές σε όλους -δυστυχώς με τον πιο επώδυνο τρόπο- ότι η τεχνολογία αποτελεί κρίσιμο καταλύτη για την ευημερία κάθε σύγχρονης κοινωνίας και την ανάπτυξη της οικονομίας. Τώρα είναι η ευκαιρία για μία σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα αξιοποιώντας τη δυναμική του κλάδου αλλά και τις δυνατότητες του νέου στρατηγικού σχεδίου ανάκαμψης για τη χώρα”, σημείωσε η Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κα. Γιώτα Παπαρίδου.

Χορηγοί digital economy forum 2020

Platinum Sponsors: DELOITTE, SOFTONE, HUAWEI.

Gold Sponsors: ATCOM, BYTE, COSMOTE, DATAVERSE, DELL, DIADIKASIA, FORTHNET, HP Enterprise - INTEL, HP - AMD, IBM HELLAS, INTRASOFT INTERNATIONAL, MICROSOFT, ORACLE, SAMSUNG, SPACE HELLAS, UNI SYSTEMS, WIND, ΠΛΑΙΣΙΟ.

Silver Sponsor: 01 SOLUTIONS HELLAS, ENTERSOFT, EPSILON NET.

Bronze Sponsors: BARPHONE, COSMOS BUSINESS SYSTEMS, OKTABIT, OTS, SAP, TOOLBOX.

Media sponsors: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, in.gr, ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, CNN Greece, Daily Fax, epixeiro.gr, ictplus.gr, infocom.gr, interestingpeople.gr, Marketing Week, NetFax, netweek.gr, palo.gr, Smart Press, Techblog.gr, Techpress.gr, sepe.gr.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum 2020 μπορείτε να αναζητήσετε στο deforum.sepe.gr.

{{{ ArticleFiles }}}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα