Η Samsung επεκτείνει τη γκάμα επιτοίχιων συστημάτων κλιματισμού Wind-Free™ σε επαγγελματικές εφαρμογές και οικιακές αντλίες θερμότητας

Μελών ΣΕΠΕ

23 Ιουλίου 2020

Η Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) ανακοινώνει την κυκλοφορία του Wind-Free™ Deluxe: του νέου επιτοίχιου μοντέλου κλιματιστικού για τη σειρά προϊόντων του συστήματος VRF (DVM) και των αντλιών θερμότητας οικολογικού συστήματος θέρμανσης (EHS), με μοναδική τεχνολογία ψύξης Wind-Free™ και λειτουργίες έξυπνου ελέγχου. Όσον αφορά στο EHS, το Wind-Free™ Deluxe μπορεί να συνδυαστεί με την αντλία θερμότητας TDM Plus και το προσυγκροτημένο δοχείο ζεστού νερού παρέχοντας ψύξη, θέρμανση και ζεστό νερό. 

«Με την εισαγωγή της νέας σειράς επιτοίχιων κλιματιστικών Wind-Free™ της Samsung για οικιακές εφαρμογές, νωρίτερα μέσα στο έτος, ενισχύσαμε την ηγετική μας θέση στη διάθεση καινοτόμων προϊόντων ψύξης και θέρμανσης στην αγορά. Ήταν, ωστόσο, πάντα στόχος μας να διαθέσουμε την τεχνολογία Wind-Free™ και σε ευρύτερο κοινό», δήλωσε ο Xavier Feys, Vice President Pre-Sales, Business Development, Customer Service and Product Management στην SEACE. «Με το Wind-FreeDeluxe μπορούμε τώρα να υλοποιήσουμε αυτόν το στόχο και να προσφέρουμε σε περισσότερους καταναλωτές την ευκαιρία να απολαμβάνουν συνθήκες άνεσης σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς ενοχλητικά ψυχρά ρεύματα αέρα».

Τεχνολογία ψύξης Wind-Free

Παρόμοια με τα επιτοίχια μοντέλα Wind-Free™ για οικιακή χρήση, το Wind-Free™ Deluxe διαθέτει την μοναδική τεχνολογία Samsung Wind-Free™. Η τεχνολογία Wind-Free™ ενισχύει την άνεση στους εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιώντας χιλιάδες μικροσκοπικές οπές για την ομοιόμορφη διανομή του φρέσκου αέρα χωρίς ενοχλητικές ριπές ψυχρού αέρα. Στη λειτουργία Wind-Free™ ο αέρας διανέμεται απαλά και αθόρυβα δημιουργώντας περιβάλλον «Ακινησίας Αέρα»[1]1 που επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν, να εργάζονται και να χαλαρώνουν, χωρίς τα ενοχλητικά ρεύματα αέρα.

Έξυπνη λειτουργία

Το Samsung Wind-Free™ Deluxe μπορεί να λειτουργήσει μέσω ενσύρματων ή ασύρματων χειριστηρίων που προσφέρουν διάφορες διευρυμένες λειτουργίες για τον εύκολο έλεγχο των κλιματιστικών εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, η μονάδα μπορεί να ελεγχθεί και να παρακολουθηθεί απομακρυσμένα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Samsung SmartThings και το Bixby Voice Control[2], επιτρέποντας στους χρήστες να ενεργοποιούν και απενεργοποιούν το κλιματιστικό τους, να επιλέγουν τους τρόπους ψύξης της προτίμησής τους, να προγραμματίζουν λειτουργίες και να παρακολουθούν την κατανάλωση ενέργειας. Για τη χρήση των Smart λειτουργιών, απαιτείται η εγκατάσταση του προαιρετικού Wi-Fi kit.

Εύκολη εγκατάσταση

Η νέα μονάδα έχει σχεδιαστεί για ευκολότερη και γρηγορότερη εγκατάσταση και συντήρηση σε σύγκριση με τα συμβατικά επιτοίχια μοντέλα. Συγκριτικά με τα συμβατικά στηρίγματα, το Wind-Free™ Deluxe χρησιμοποιεί κυλίνδρους, ώστε να ολισθαίνει εύκολα στη θέση του, ενώ χρειάζεται μόνο δύο βίδες στήριξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έως και 45% λιγότερο χρόνο εγκατάστασης σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα[3]. Επιπλέον, η μονάδα περιλαμβάνει κάτω κάλυμμα που κουμπώνει στη θέση του και το οποίο μπορεί εύκολα να ανοίξει και να κλείσει σε περίπτωση επισκευής. Χάρη στην εξωτερική τοποθέτηση των φίλτρων αέρα, η επισκευή μπορεί να γίνει χωρίς να ανοίξει ολόκληρη η μονάδα.

TDM Plus

Εντός της σειράς EHS, το Wind-Free™ Deluxe μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα TDM Plus. Πρόκειται για σύστημα «όλα σε ένα» από αέρα σε νερό (A2W) και αέρα σε αέρα (A2A) που προσφέρει συνολική λύση για τον οικιακό κλιματισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο για ψύξη και θέρμανση για την κάλυψη πληθώρας διαφορετικών συνθηκών χρήσης και αναγκών. Επιτρέπει την ενδοδαπέδια θέρμανση/ψύξη και τη θέρμανση με θερμαντικά σώματα, ενώ προσφέρει και ψύξη κυκλοφορίας αέρα με πολλαπλές επιλογές για κλιματισμό αέρα όπως το νέο Wind-Free™ Deluxe. Το δυναμικό του συστήματος μπορεί να μεγιστοποιηθεί με τη σύνδεση σε έξυπνο δίκτυο ενέργειας (Smart Grid) ή δίκτυο ηλιακής ενέργειας (PV).

Σειρά προϊόντων

Τα μοντέλα Wind-Free™ Deluxe της Samsung διατίθενται ως DVM (μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου) και ως οικολογικό σύστημα θέρμανσης (EHS).

-          Όσον αφορά στο σύστημα VRF (DVM), η χωρητικότητα των μονάδων κυμαίνεται από 1,5 ως 8,2 KW και είναι διαθέσιμες με ή χωρίς EEV kit.

-          Για το σύστημα EHS, η χωρητικότητα των μονάδων κυμαίνεται από 1,5 ως 8,2 KW και είναι διαθέσιμες μόνο με EEV kit.

-          Η διαθεσιμότητα των διαφορετικών σειρών ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την τοπική αγορά.

[1] Η ASHRAE (Αμερικανική Εταιρεία Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης και Κλιματισμού) ορίζει τη «Ακινησία Αέρα» ως ρεύματα αέρα που κινούνται με ταχύτητα κάτω από 0,15μ/δευτ. χωρίς παρουσία κρύων ρευμάτων αέρα.

[2] Χρειάζεται σύνδεση σε Wi-Fi και λογαριασμός στην εφαρμογή Samsung SmartThings. Το Wi-Fi kit παραγγέλνεται ξεχωριστά. Απαιτεί iOS 10.0 ή μεταγενέστερο και Android 5.0 ή μεταγενέστερο. Μπορεί να απαιτούνται περισσότερες προϋποθέσεις για την εφαρμογή του SmartThings σε επαγγελματικά κτήρια μεσαίου ως μεγάλου μεγέθους. Η διαθεσιμότητα των περιγραφόμενων λειτουργιών μπορεί να διαφέρει ανάλογα τη χώρα. ToBixby Voice Control υποστηρίζεται στα Αγγλικά (ΗΠΑ, ΗΒ, Ινδία), Κινέζικα, Κορεάτικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά.

[3] Έχει δοκιμαστεί στο μοντέλο AM022TNVDKHEU και έχει συγκριθεί με το συμβατικό AM022JNVDKHEU της Samsung υπό συγκεκριμένες συνθήκες δοκιμής και ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα μεσυγκεκριμένους παράγοντες και τη χρήση.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ