Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Βοηθώντας τους προγραμματιστές να παραμείνουν παραγωγικοί

microsoft

Ακόμα και στις σημερινές συνθήκες, η δουλειά των IT professionals, των προγραμματιστών δεν σταματά ποτέ. Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες προς τους πελάτες τους, στηρίζονται στους προγραμματιστές τους προκειμένου να παραμείνει όλη η ομάδα παραγωγική. Δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών ειδών εργασίας πλέον πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, το μεγάλο στοίχημα για τους εργαζομένους στα τμήματα ΙΤ είναι να παραμείνουν ενεργοί για να μπορούν με τη σειρά τους  να παρέχουν άμεση και γρήγορη ανταπόκριση.

Υπάρχουν πολλά σπουδαία άρθρα που μπορούν να βοηθήσουν όσους εργάζονται εξ αποστάσεως. Προτείνεται η δημοσίευση του Scott Hanselman του Τμήματος Προγραμματιστών της Microsoft, που έχει ξεκινήσει μια σπουδαία στήλη στο Twitter με προτάσεις για το στήσιμο του γραφείου ενός προγραμματιστή στο σπίτι.

Tρόποι βελτιστοποίησης της εργασίας εξ αποστάσεως – ειδικά για προγραμματιστές – με τα εργαλεία της Microsoft

Τεχνολογική Εγκατάσταση

Αρχικά πρέπει να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν οι υποδομές για τη σωστή σύνδεση του εξοπλισμού (hardware) και του δικτύου. Οι περισσότεροι από τους τεχνικούς έχουν ήδη ένα φορητό υπολογιστή που τους επιτρέπει να εργάζονται εξ αποστάσεως. Επίσης μπορούν να φέρουν οθόνες, εξοπλισμό και εξωτερικά τερματικά για να μιμηθούν το περιβάλλον εργασίας τους στο γραφείο.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν δύο ή τρείς οθόνες.

Ακολουθούν τρεις συμβουλές για πετυχημένη πρόσβαση εξ αποστάσεως:

  1. Οι προγραμματιστές που δουλεύουν αποκλειστικά με επιτραπέζια οθόνη υπολογιστή θα πρέπει να πάρουν εταιρικούς φορητούς υπολογιστές με Windows Virtual Desktop, όπου θα τους επιτρέπεται να δουλεύουν εξ αποστάσεως έχοντας πρόσβαση στον υπολογιστή τους.
  2. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, συνιστάται να εγκαταστήσουν μια εικονική μηχανή Hyper-V (VM) στο οικιακό μηχάνημά τους και έχοντας το VM να επιβλέπουν για άμεση VPN και εργασία εξ αποστάσεως.
  3. Για όσους δεν χρειάζονται άμεση πρόσβαση σε απομακρυσμένους πόρους ή έχουν την εγκατάσταση να υποστηρίξουν το VMs οι υπηρεσίες cloud μπορούν να βοηθήσουν. Το Visual Studio Online είναι μια υπηρεσία που δημιουργεί περιβάλλοντα cloud από οποιοδήποτε φιλοξενούμενο repos Git. Μπορούν να συνδεθούν σε αυτά τα περιβάλλοντα μέσω Visual Studio Code. Για εργασίες που απαιτούν πρόσβαση σε εξειδικευμένο υλικό, οι προγραμματιστές μπορούν να συνδέσουν το υπάρχον μηχάνημά τους με το Visual Studio Online.

Μεταφορά Λογισμικού

Στη συνέχεια, πρέπει να διατηρηθούν οι καθιερωμένοι ρυθμοί για τη μεταφορά λογισμικού, που δεν μπορεί και δεν γίνεται να σταματήσει και μεταφέρεται  αποκλειστικά στο Microsoft Teams. Εκτός του ότι είναι σημείο αναφοράς για απομακρυσμένες συναντήσεις, το Teams έχει συγκεκριμένες εφαρμογές ανάπτυξης λογισμικού, όπως το Azure Boards για το σχεδιασμό και την παρακολούθηση εργασιών, και το Whiteboard της Microsoft.

Εκπαίδευση από συναδέλφους

Η εργασία εξ αποστάσεως μπορεί να είναι μια πρόκληση για τους προγραμματιστές που συμμετέχουν σε αξιολογήσεις από ομότιμους ή στον προγραμματισμό ανά ζεύγη, όπου συνήθως κάθονται δίπλα-δίπλα και μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο. Οι προγραμματιστές της Microsoft χρησιμοποιούν το Visual Studio Live Share για κοινές συναντήσεις και εκπαίδευση μεταξύ συναδέλφων.

Διαδικασία προσλήψεων

Η διαδικασία της πρόσληψης είναι μια άλλη ουσιαστική διαδικασία που δεν μπορεί να τεθεί σε αναμονή, ενώ οι προγραμματιστές εργάζονται εξ αποστάσεως. Προτείνεται η χρήση του Live Share για συνεντεύξεις.

Η δυνατότητα μιας ομάδας να εργάζεται εξ αποστάσεως είναι μια συνεχής πρόκληση, διαφορετική για κάθε οργανισμό.

Η Microsoft διαπιστώνει ότι η διατήρηση μιας συνεργατικής και παραγωγικής κουλτούρας, η ενδυνάμωση των προγραμματιστών με χρήσιμα εργαλεία για την εργασία εξ αποστάσεως και η παρακολούθηση των αριθμών ώστε να παραμείνει η ομάδα παραγωγική είναι οι βέλτιστοι τρόποι τηλεργασίας.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ