Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Η Epson συμμετέχει με συναρπαστικές συνεργασίες στην Έκθεση Heimtextil 2015

H Epson συνεργάζεται με ανερχόμενους σχεδιαστές υφασμάτων και το Γερμανικό Ινστιτούτο Μόδας (DMI), στο πλαίσιο της Έκθεσης Heimtextil 2015 (14-17 Ιανουαρίου 2015, Messe Frankfurt), επιδεικνύοντας τις συναρπαστικές δυνατότητες εκτύπωσης σε ποικιλία μέσων, όπως μαξιλάρια, κουρτίνες και ταπετσαρίες,  που προσφέρουν τα προιόντα της.

Στο περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν την μεταμόρφωση των ζωντανών ελαιογραφιών του Bryony Benge-Abbott, σε μια σειρά σύγχρονων διακοσμητικών για το σπίτι, όπως κουρτίνες, ταπετσαρίες και τραπεζομάντηλα, χρησιμοποιώντας τους επαναστατικούς SureColor inkjet εκτυπωτές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η εκτύπωση απευθείας σε μαξιλάρι, μόλις σε λίγα λεπτά, χάρις στον Epson SureColor SC-F2000.

Ο ίδιος ο Bryony δήλωσε: «Χρησιμοποιώντας τους εκτυπωτές Epson SureColor μπορώ να πειραματιστώ σε διαφορετικά μέσα εκτύπωσης για να δημιουργήσω υψηλής ποιότητας ταπετσαρίες και υφάσματα για κουρτίνες και μαξιλάρια. Η δυνατότητα εκτύπωσης μικρών ποσοτήτων συγκεκριμένων σχεδίων, σημαίνει ότι μπορώ να παράγω ακριβώς ότι χρειάζομαι, όταν το χρειάζομαι και να το τυπώσω κατά παραγγελία, πολύ εύκολα. Θεωρούσα ότι η τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης ήταν κατάλληλη μόνο για μεγάλους οργανισμούς, η Epson όμως έχει δημιουργήσει εκτυπωτές που δίνουν τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις όπως η δική μου, να δώσουν νέες δημιουργικές διαστάσεις στα σχέδιά τους. Πραγματικά φαίνεται ότι δεν υπάρχουν όρια.»

Παράλληλα, η Epson συνεργάζεται με το DMI, το Γερμανικό Ινστιτούτο Μόδας, επιδεικνύοντας σε σχεδιαστές υφασμάτων και παραγωγούς, πως μπορούν να δημιουργήσουν, να παράγουν δοκίμια και να εκτυπώσουν ψηφιακά ολόκληρη την χρωματική παλέτα στο τελικό προιόν, χρησιμοποιώντας τις τάσεις των χρωμάτων για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2016.

Το DMI παράγει κάρτες χρωμάτων σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας, που χρησιμοποιούνται από 600 και πλέον εταιρείες ανά τον κόσμο, για τον προγραμματισμό των εποχιακών συλλογών μόδας και εσωτερικής διακόσμησης. Σε συνεργασία με την Epson και το Color Digital, το DMI έχει ψηφιοποιήσει αυτές τις κάρτες χρωμάτων και έχει δημιουργήσει το DMIx©, ένα επαναστατικό πρότυπο επικοινωνίας χρωμάτων που επιτρέπει στους σχεδιαστές να αναγνωρίζουν, να αντιστοιχίζουν και να αναπαράγουν με ακρίβεια, χρώματα, σε όλα τα στάδια τις ανεφοδιαστικής αλυσίδας- από τα πρώτα σχέδια, μέχρι υφάσματα που έχουν παραχθεί και προωθητικό υλικό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης  Heimtextil, το DMI θα παρουσιάσει την πλήρη ροή εργασίας του DMIx, από τη σύλληψη ενός πρωτότυπου σχεδίου, την προβολή σε οθόνη, την δημιουργία ενός δοκιμίου, με τον εκτυπωτή Epson Stylus Pro 4900 και την παραγωγή των τελικών υφασμάτων με τον θερμικό εκτυπωτή Epson SureColor SC-F7100.

Οι inkjet εκτυπωτές, Epson SureColor SC-F, SureColor SC-T and SureColor SC-S, επιτρέπουν απεριόριστες δυνατότητες, παρέχοντας στους σχεδιαστές έναν εύχρηστο και οικονομικό τρόπο να αναβιώνουν τις ιδέες τους, με μεγαλύτερο έλεγχο, ευελιξία και αξεπέραστη ποιότητα.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλα τα μέρη της αλυσίδας στην βιομηχανία υφασμάτων πρέπει να ψηφιοποιηθούν», δήλωσε ο Gerd Willschütz, Διευθυντής του DMI.

Ο κος Δημήτρης Μπότσιος, Service Manager και Ειδικός Κάθετων Προιόντων, Epson Hellas, δηλώνει: «Στην Epson προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα inkjet εκτυπωτών προκειμένου να παρέχουμε ακριβώς τα ζητούμενα της βιομηχανίας υφασμάτων – απαράμιλλη χρωματική ποιότητα με μέγιστη παραγωγικότητα και μηδενικό χρόνο εκτός λειτουργίας. Οι συνεργασίες μας με καταξιωμένους και ανερχόμενους οργανισμούς του σχεδιαστικού χώρου, παρέχουν στους πελάτες μας την σιγουριά της επίτευξης πλήρους ελέγχου και ακεραιότητας του τελικού χρώματος»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία της Epson στην Έκθεση Heimtextil επισκεφθείτε: www.epson.eu/heimtextil.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Blooming Bryony Designs επισκεφθείτε: www.bloomingbryonydesigns.com,

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το DMI και τις λύσεις χρώματος DMIx επισκεφθείτε: www.deutschesmodeinstitut.de.

Μπορείτε να βρείτε τις κάρτες χρώματος DMI στο:  www.colordigital.com.