Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Η Deloitte και πάλι η #1η Εταιρία Διεθνώς Ανακοινώνοντας Έσοδα Ρεκόρ Ύψους $34,2 δισ.

Οι εταιρίες μέλη του δικτύου της Deloitte (Deloitte) κατέγραψαν συνολικά έσοδα ρεκόρ ύψους US $34,2 δισεκατομμυρίων για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2014. Η επίδοση αυτή αναδεικνύει και πάλι την Deloitte σαν την μεγαλύτερη εταιρία επαγγελματικών υπηρεσιών διεθνώς ανάμεσα στις Big-4, ακολουθούμενη από την PWC, τηv Ernst Young και την KPMG.

Η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών για πέμπτη συνεχή χρονιά, οδήγησε τα συνολικά έσοδα των εταιριών μελών του δικτύου της Deloitte, σε αύξηση 6,5% το 2014 με τις Συμβουλευτικές υπηρεσίες Consulting να σημειώνουν μεγάλη ανάπτυξη ύψους 10,3%.

Ισχυρή ανάπτυξη παρουσίασαν και οι Φορολογικές & Νομικές υπηρεσίες (7,7%), οι Χρηματοοικονομικές Συμβουλευτικές υπηρεσίες (6,8%), καθώς και οι υπηρεσίες Διαχείρισης και Ελέγχου Επιχειρηματικών Κινδύνων (4,2%).

Πέρα από την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών, το δίκτυο έχει επίσης δεσμευτεί να εκπαιδεύει και να αναπτύσσει το ανθρώπινο δυναμικό του. Το περασμένο έτος 63.000 επαγγελματίες παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα στα Deloitte University της Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας, ενώ το δίκτυο επένδυσε παράλληλα σχεδόν $190 εκατ. στις τοπικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών προκλήσεων.

«Με την συνεχή χάραξη νέων δρόμων, η Deloitte συνεχίζει να προλαμβάνει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της, οι άνθρωποί μας και η κοινωνία», δήλωσε ο Barry Salzberg, Deloitte Touche Tohmatsu Limited CEO. «Οι εταιρίες μέλη παραμένουν επικεντρωμένες στην  ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών τους χάρη στο εύρος των δεξιοτήτων τους, στη βαθιά γνώση των επιχειρηματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται και στις στρατηγικές επενδύσεις, ενώ ενισχύουν την εμπιστοσύνη της αγοράς, προσλαμβάνουν και αναπτύσσουν ανθρώπινο δυναμικό με δεξιότητες και προσφέρουν αξία στην κοινωνία».

Ο Πρόεδρος της Deloitte Ελλάδας, Μιχάλης Χατζηπαύλου προσθέτει: «Πέραν των παγκόσμιων προκλήσεων που επηρεάζουν ασφαλώς και την χώρα μας, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει και πρόσθετες προκλήσεις που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, όπως η σημαντική αύξηση της ανεργίας (και ιδιαίτερα στους νέους), τα προβλήματα των τραπεζών (όσον αφορά στην διάθεση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις, αλλά και στην διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους που υπερβαίνουν τα € 70 δισ.), αλλά και η ανάγκη προσέλκυσης νέων επενδύσεων στη χώρα. Η Deloitte Ελλάδος προσπαθεί να ανταποκριθεί σε όλες τις πιο πάνω προκλήσεις, προσλαμβάνοντας 181 πτυχιούχους νέους την χρονιά που έληξε 30.06.2014 και συνεχίζοντας να εκπαιδεύει συνεχώς τα 600 και πλέον στελέχη που διαθέτει, προσφέροντας στους πελάτες της σε όλους τους κλάδους καινοτόμες και αποτελεσματικές λύσεις. Μέσω του διεθνούς της δικτύου, συνεισφέρει επίσης στην προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Οι πελάτες διεθνώς, αναζητούν στη Deloitte πρωτοποριακές λύσεις για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων σε όλα τα μέτωπα, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι γεωπολιτικές αλλαγές, η οικονομική αβεβαιότητα, η ανάγκη ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, η αντιμετώπιση των κινδύνων του κυβερνοχώρου, οι νέες κανονιστικές κατευθύνσεις από κεντρικές τράπεζες και άλλους ρυθμιστικούς φορείς και η διαχείριση κρίσεων. Με αυτά τα δεδομένα, η Deloitte θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στην τεχνολογία, εξελιγμένα analytics, νέα επιχειρησιακά μοντέλα και εξειδικευμένες κλαδικές λύσεις, καθώς και στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού με δεξιότητες για να παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες.

Καθώς οι επιχειρήσεις της Deloitte έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, το δίκτυο συνεχίζει να προσλαμβάνει και να αναπτύσσει τη νέα γενιά ηγετών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και σε επίπεδο εταιριών μελών. Συνεχίζει να εκπαιδεύει τους επαγγελματίες της να προλαμβάνουν και να ανταπεξέρχονται στις πιο περίπλοκες τοπικές και διεθνείς προκλήσεις των πελατών τους. Το οικονομικό έτος 2014, οι εταιρίες μέλη της Deloitte προσέλαβαν 54.000 επαγγελματίες σε όλον τον κόσμο, ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό τους κατά 3,7% φτάνοντας τους 210.400 επαγγελματίες. Τον ίδιο χρόνο, 63.000 επαγγελματίες της Deloitte, από 81 χώρες σε όλες τις περιοχές, έχουν παρακολουθήσει προγράμματα στις εγκαταστάσεις των τριών Deloitte University στις Η.Π.Α. (DU), στην Ευρώπη (DU EMEA) και στην Ινδία (DU India στην πόλη Hyderabad).

Για να διαβάσετε την ανακοίνωση online, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο www.deloitte.com/2014globalrevenue.