Το Oracle Cloud επιταχύνει την επέκταση και παρέχει υποδομή στους πελάτες σε όλο τον κόσμο

Μελών ΣΕΠΕ

16 Σεπτεμβρίου 2019


Για να υποστηρίξει τους πελάτες της ανά τον κόσμο, η Oracle ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία 20 νέες περιοχές Oracle Cloud μέχρι το τέλος του 2020, φτάνοντας συνολικά στις 36 περιοχές για την Oracle Cloud Infrastructure. Αυτή η επέκταση περιλαμβάνει περιοχές σε νέες χώρες και διπλές, γεωγραφικά διαχωρισμένες, περιοχές στις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ε.Ε., την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, την Ινδία, τα Η.Α.Ε., τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, καθώς και νέες κρατικές περιοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Επιπλέον, η Oracle ανακοινώνει αλλαγές στο σχέδιο εξέλιξης για τη διασύνδεση με το Microsoft Azure.Περισσότεροι πελάτες και συνεργάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη του Oracle Cloud για να υποστηρίξουν την καινοτομία και να ενισχύσουν την επιχειρηματική ανάπτυξη. Με αυτές τις διπλές περιοχές, οι πελάτες μπορούν να υλοποιήσουν λύσεις παραγωγής και λύσεις για αποκατάσταση μετά από καταστροφή εντός της χώρας ή της περιφέρειάς τους, ώστε να καλύψουν τις απαιτήσεις περί επιχειρηματικής συνέχειας και συμμόρφωσης. Οι πελάτες αυτών των περιοχών θα έχουν τώρα πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες Oracle Cloud Infrastructure, συμπεριλαμβανομένης της Oracle Autonomous Database, καθώς και στις Oracle Fusion Applications.Ο Don Johnson, EVP, Oracle Cloud Infrastructure, δήλωσε: «Οι εταιρικοί πελάτες ανά τον κόσμο απαιτούν γεωγραφικά κατανεμημένες περιοχές για να καλύψουν πραγματικά τις απαιτήσεις περί επιχειρηματικής συνέχειας, προστασίας από καταστροφές και συμμόρφωσης ανά περιοχή. Οι πολλαπλοί τομείς διαθεσιμότητας εντός της ίδιας περιοχής δεν αποτελούν λύση για αυτό το ζήτημα. Σε αντίθεση με άλλους προμηθευτές cloud, η Oracle δεσμεύεται να προσφέρει μια δεύτερη περιοχή για αποκατάσταση μετά από καταστροφή σε κάθε χώρα στην οποία υπάρχει διαθεσιμότητα υπηρεσιών Oracle Cloud Infrastructure, μια στρατηγική ευθυγραμμισμένη στις ανάγκες των πελατών μας».Το Oracle Cloud άνοιξε 12 περιοχές κατά την προηγούμενη χρονιά και σήμερα λειτουργεί με 16 περιοχές παγκοσμίως -11 εμπορικές και πέντε κρατικές- γεγονός που αποτελεί την ταχύτερη επέκταση που έχει σημειώσει οποιοσδήποτε από τους μεγάλους προμηθευτές λύσεων cloud.


Στις διαθέσιμες περιοχές περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Βόρεια και Νότια Αμερική: Φοίνιξ, Άσμπερν, Τορόντο, Σάο Πάολο
  • Ευρώπη: Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Ζυρίχη
  • Ασία: Τόκιο, Σεούλ, Βομβάη, Σίδνεϋ
  • Κρατικοί φορείς: Δύο περιοχές για την Κυβέρνηση των Η.Π.Α., τρεις περιοχές για το Υπ. Εθνικής Άμυνας των Η.Π.Α.

Γρήγορη επέκταση σε εμπορικές και κρατικές περιοχές
Η Oracle σχεδιάζει το άνοιγμα κατά μέσο όρο μίας περιοχής κάθε 23 μέρες για τους επόμενους 15 μήνες, φτάνοντας συνολικά στις 20 επιπλέον περιοχές (17 εμπορικές και τρεις κρατικές). Σύμφωνα με το σχεδιασμό, 11 από τις χώρες ή περιφέρειες που εξυπηρετούνται από τοπικές περιοχές cloud θα έχουν δύο ή περισσότερες περιοχές που θα υποστηρίζουν τις δυνατότητες αποκατάστασης μετά από καταστροφή εντός της χώρας ή της περιφέρειας. Αυτό είναι εφικτό με τη δεύτερη γενιά της Oracle Cloud Infrastructure, χάρη στις βελτιστοποιημένες τεχνολογίες υλοποίησης με τις οποίες ένα ολόκληρο κέντρο δεδομένων που βασίζεται σε λογισμικό και οι υπηρεσίες cloud οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους πελάτες μπορούν να υλοποιηθούν μέσα σε μερικές μέρες. 


Το Oracle Cloud προγραμματίζεται να δημιουργήσει νέες περιοχές cloud στις Η.Π.Α. (περιοχή Σαν Φρανσίσκο, βόρεια Καλιφόρνια), τον Καναδά (Μόντρεαλ), τη Βραζιλία (Μπέλο Οριζόντε), το Η.Β. (Νιούπορτ, Ουαλία), την Ευρωπαϊκή Ένωση (Άμστερνταμ), την Ιαπωνία (Οσάκα), την Αυστραλία (Μελβούρνη), την Ινδία (Χαϊντεραμπάντ), τη Νότια Κορέα (Τσάντσιον), τη Σιγκαπούρη, το Ισραήλ, τη Νότια Αφρική, τη Χιλή, δύο στη Σαουδική Αραβία και δύο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Oracle σκοπεύει επίσης να ανοίξει δύο περιοχές για χρήση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και μία για την κυβέρνηση του Ισραήλ.


Επέκταση για διασύνδεση με τη Microsoft σε νέες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων κρατικών περιοχών


Η Oracle επεκτείνει τις περιοχές της που είναι διασυνδεδεμένες με το Microsoft Azure. Από τον Ιούνιο του 2019, η Oracle έχει ανακοινώσει δύο εμπορικές περιοχές που διασυνδέονται με το Microsoft Azure - Άσμπερν και Λονδίνο. Κατά τα επόμενα τρίμηνα, επεκτείνει παγκοσμίως τη διασύνδεση στις Δυτικές Η.Π.Α., την Ασία και την Ευρώπη. Το Oracle Cloud και το Microsoft Azure θα επεκτείνουν τη διαλειτουργικότητά τους και σε κρατικές περιοχές. Με τον τρόπο αυτό, οι κοινοί πελάτες της Oracle και της Microsoft από το δημόσιο τομέα θα μπορούν να μετακινούν πιο εύκολα τις εφαρμογές τους στο cloud, διατηρώντας τις υφιστάμενες επενδύσεις τους στην τεχνολογία και αξιοποιώντας τη νέα γενιά τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το cloud.


Το Oracle Cloud καλύπτει ανάγκες της επιχείρησης


Ο Roy Illsley, διακεκριμένος αναλυτής, Infrastructure Solutions, Ovum, δήλωσε: «Καθώς το cloud χρησιμοποιείται πλέον από εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερους κρίσιμους φόρτους εργασιών, η Oracle έρχεται να καταδείξει ότι η εξειδίκευσή της σε θέματα μεγάλων εταιρειών σημειώνει σημαντική απήχηση στους πελάτες, οδηγώντας ταυτόχρονα στη διατήρηση πελατών και σε πρόσκτηση νέων. Σύμφωνα με την Oracle, ολοένα περισσότεροι υφιστάμενοι πελάτες μπαίνουν στο Oracle Cloud, ενώ αυξάνονται και οι νέοι πελάτες που μετακινούνται σε αυτό. Το επιθετικό σχέδιο επέκτασης της Oracle για τα κέντρα δεδομένων διεθνώς βοηθάει σε αυτήν την ανάπτυξη. Με τη φήμη που έχει η εταιρεία όσον αφορά στην αξιοπιστία, στην υψηλή απόδοση και στην ασφάλεια, πιστεύουμε ότι η Oracle αυξάνει διαρκώς την επιρροή της ως προμηθευτής εταιρικών λύσεων cloud.»Σήμερα, η Oracle είναι η μοναδική εταιρεία που παραδίδει ένα ολοκληρωμένο και ενοποιημένο σετ υπηρεσιών cloud και ενσωματώνει νοημοσύνη σε κάθε επίπεδο του cloud: από την υποδομή του cloud, μέχρι εργαλεία για ανάπτυξη και ενοποίηση εφαρμογών, καθώς και εφαρμογές cloud για χρηματοοικονομικά, σχεδιασμό επιχειρησιακών πόρων (ERP), εμπειρία πελατών και εργαλεία ανάλυσης. Σε αυτές τις περιοχές θα είναι διαθέσιμη η Oracle Autonomous Database και τα Oracle Analytics, καθώς και υπηρεσίες πλατφόρμας για ανάπτυξη και ενοποίηση εφαρμογών. Τα Oracle Fusion Applications τώρα εκτελούνται στην Oracle Cloud Infrastructure σε πέντε περιοχές κέντρων δεδομένων, και θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις διεθνείς περιοχές μέσα σε λίγους μήνες από την έναρξη διαθεσιμότητας σε κάθε περιοχή. Θα είναι η πιο κατανεμημένη πλατφόρμα εφαρμογών cloud που υπάρχει στην αγορά, που θα είναι σε θέση να καλύπτει τις απαιτήσεις της χώρας ή της περιφέρειας περί ανεξαρτησίας των δεδομένων. Οι πελάτες που απαιτούν ενοποίηση ανάμεσα στις Oracle Cloud Applications και τις on premises εφαρμογές θα επωφεληθούν, επίσης, από τη διεθνή διαθεσιμότητα υπηρεσιών ενοποίησης που βασίζονται στο cloud.


Με αρχιτεκτονική ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες των εταιρειών, η 2η γενιά του Cloud της Oracle προσφέρει στους πελάτες μια ελκυστική σειρά εξελιγμένων λύσεων Cloud Services. Με την Oracle Cloud Infrastructure, οι πελάτες επωφελούνται από την κορυφαία στον κλάδο ασφάλεια, τη σταθερά υψηλή απόδοση, την απλή και προβλέψιμη τιμολόγηση, καθώς και από τα εργαλεία και την εμπειρία που χρειάζονται για να μεταφέρουν εταιρικούς φόρτους εργασιών στο cloud με τρόπο γρήγορο και αποτελεσματικό.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ