Η ATC στο 1ο Ελληνικό Forum Ενιαίας Υγείας

atc

Η Athens Technology Center (ATC) με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου να συμμετάσχει στο 1ο Ελληνικό Forum Ενιαίας Υγείας (1st Hellenic One Health Forum), που διοργανώνεται το Σάββατο 15/12/2018 στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου. Η πρόσκληση προέκυψε στα πλαίσια της ιδιαίτερης και εκτενούς τεχνογνωσίας που η ATC έχει αναπτύξει στο πεδίο εφαρμογής Big Data αναλύσεων στο χώρο της Υγείας μέσα από την ενεργή δράση της σε σχετικά ευρωπαικά έργα (όπως ενδεικτικά το IASIS, το EVOTIOΝ και το BD2Decide). Η διοργάνωση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με σκοπό την εξάπλωση της διεπιστημονικής συνεργασίας και επικοινωνίας, σε όλους τους τομείς της υγείας των ανθρώπων των ζώων και του περιβάλλοντος (One Health Initiative).

Κατά τις εργασίες του Forum, η ATC πρόκειται να παρουσιάσει την εξειδικευμένη γνώση της πάνω στις ευκαιρίες και τα οφέλη που προσφέρουν διαδικασίες Big Data analysis στο χώρο της δημόσιας υγείας. Πιο συγκεκριμένα, θα εστιάσει στις δυνατότητες εφαρμογής τέτοιου είδους αναλύσεων στο πλαίσιο της έρευνας, πρόληψης κι αντιμετώπισης σοβαρών λοιμωδών νοσημάτων, όπου το μεγαλύτερο μέρος τους είναι ζωοανθρωπονόσοι. Παράλληλα, η εταιρεία έχει αναλάβει τον ιδιαίτερα τιμητικό ρόλο του συντονιστή στη ενότητα του Forum που είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και την τεχνολογία σε σχέση με τη στρατηγική της Ενιαίας Υγείας.