Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, με συμμετοχή της Cardisoft A.E.

entersoft

Η ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και λύσεων λογισμικού που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα αλλά και την εξαγωγική ικανότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων, είναι στρατηγικός προσανατολισμός για τον Όμιλο Entersoft.

Σε αυτό το πλαίσιο η Cardisoft A.E. θυγατρική του Ομίλου Entersoft ανέπτυξε και υλοποίησε σημαντικό μέρος του έργου «Ανάπτυξη Ψηφιακών Εφαρμογών για την προώθηση της Εξωστρέφειας της Ελληνικής Οικονομίας και των Ελληνικών Επιχειρήσεων ΤΠΕ» για τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη και προώθηση της διεθνοποίησης των Ελληνικών επιχειρήσεων με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη συντονισμένη προώθηση των εξαγωγέων στο εξωτερικό με εργαλεία όπως eNewBusinessForum, eExhibition και Newsletters, στη συλλογή δεδομένων και την αξιολόγηση της εξαγωγικής ετοιμότητας της επιχείρησης (eSelf Assessment), αλλά και στη δημιουργία πραγματικών ευκαιριών για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις με εργαλεία business Matching Tools (ePartenariat, eCongress, VideoConferencing, eInterpreter και Web Video Conferencing).

Ο ΣΕΒΕ παρουσίασε σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση το σύνολο του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή σύγκλιση 2007-2013».

Ο Δρ Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δήλωσε: «Τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία συμβάλλουν στην αυξημένη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και μας είναι πλέον απολύτως αναγκαία. Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να προσφέρουμε market intelligence excellence στα μέλη μας, σήμερα σας παρουσιάζουμε τις υποστηρικτικές ψηφιακές εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από τον ΣΕΒΕ και αποσκοπούν στην ενίσχυση της εξαγωγικής σας ετοιμότητας καθώς και στην πιο μεθοδική και στοχευμένη προσέγγιση μιας ξένης αγοράς.»

Ο κ. Κ. Δημητρακόπουλος Διευθυντής Υποκαταστήματος Β. Ελλάδος της Entersoft δήλωσε: «Η εξωστρέφεια και ο διεθνής προσανατολισμός για τον Όμιλο Entersoft είναι στρατηγικής σημασίας και γι΄αυτό κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι και για τους πελάτες μας να έχουν εργαλεία και πληροφοριακά συστήματα που όχι μόνο στηρίζουν, αλλά ενισχύουν τις εξαγωγικές τους προοπτικές.  Νιώθουμε χαρούμενοι που μέσα από το έργο αυτό, που ανέπτυξε η θυγατρική μας Cardisoft, συμβάλλουμε περαιτέρω στις προσπάθειες των Ελληνικών επιχειρήσεων για εξωστρέφεια.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ