Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η SAP γιόρτασε τον εθελοντισμό για το 2014

sap

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού η SAP Ελλάδος γιόρτασε τον εθελοντισμό σε όλες τις εκφάνσεις του και για το 2014, τιμώντας παράλληλα τους εθελοντές της. Όλοι οι εργαζόμενοι της SAP σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, αισθάνονται εξαιρετικά υπερήφανοι για όσα πρόσφεραν, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την καινοτομία.

Παραμένοντας προσηλωμένη στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και τη διάδοση της καινοτομίας κι επιχειρηματικότητας στους νέους, η SAP ήταν και το 2014 βασικός χορηγός των προγραμμάτων του Συνδέσμου Επιχειρηματικότητας Νέων. Επιπλέον, τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», βοηθώντας μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση. Στα πλαίσια της ίδιας συνεργασίας, η SAP ήταν ο αποκλειστικός χορηγός του προγράμματος «Παγκόσμια Επιχείρηση», όπου 12 στελέχη συναντήθηκαν με μαθητές 12 σχολείων και τους μίλησαν για τον κόσμο των επιχειρήσεων και της καινοτομίας. Στη συνέχεια οι μαθητές συμμετείχαν στο Innovation Camp όπου διαγωνίστηκαν μεταξύ τους σε ομάδες, για τη δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης.

Επίσης, το 2014 η SAP συνέχισε τη συνεργασία της με το TEDxAcademy Athens υποστηρίζοντάς τη διοργάνωση του, και συμμετείχε ως χορηγός στα βραβεία Niki και στο πρόγραμμα υποτροφιών του AIT. Παράλληλα, υπήρξε χορηγός του 2ου διαγωνισμού Make Innovation Work του Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος προσκαλεί τους νέους επιχειρηματίες να υποβάλλουν τις ιδέες τους γύρω από την ενίσχυση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Οικονομίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε 107 επιχειρηματικά πλάνα από την Ελλάδα και την Ελληνική διασπορά, ενώ επιπλέον η SAP προσέφερε δωρεάν άδειες για τη λύση της για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το SAP Business One.

Επίσης, η SAP συνεργάστηκε με την Ashoka Greece  και υποστήριξε τον 1ο  Changemakers διαγωνισμό στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους κριτές του διαγωνισμού ήταν και ο κύριος Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων Νοτίου Ευρώπης και Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, ο οποίος μετά το διαγωνισμό, έγινε εθελοντής μέντορας στη start-up που κέρδισε την κατηγορία «Ενισχύοντας τις κοινότητες μέσω περιβαλλοντικών λύσεων», στην οποία η SAP δώρισε επίσης το SAP Business One. Στα πλαίσια του ίδιου διαγωνισμού, η SAP  οργάνωσε ένα εργαστήριο Design Thinking, με στόχο να δείξει ένα διαφορετικό και καινοτόμο τρόπο σε νέους επιχειρηματίες, για το πώς να σκέφτονται και να λαμβάνουν αποφάσεις. Επιπλέον, δίνοντας πνοή ανάσας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η SAP προσέφερε στους νικητές των Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας το προϊόν της SAP Business One, ενώ με τη συμμετοχή 28 εργαζομένων της οργάνωσε το Impacathon, ένα Μαραθώνιο Design Thinking και καινοτομίας για να στηρίξει μία ομάδα νέων κοινωνικών επιχειρηματιών.

Εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες που κάνουν ουσιαστική διαφορά η SAP, με τη συμμετοχή 40 εργαζομένων που έτρεξαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και διένυσαν συνολικά 398 χλμ., υποστήριξε τον οργανισμό «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και τον αγώνα τους κατά του Έμπολα. Κάθε δρομέας δώρισε 1 ευρώ για κάθε χιλιόμετρο που διήνυσε, ενώ η SAP διπλασίασε το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε.  Επιπλέον, το 2014 συνεχίστηκε, η συνεργασία της SAP με τα Χωριά SOS, και μέσα στο Νοέμβριο, 38 εθελοντές, επισκέφτηκαν τις αποθήκες του οργανισμού, για να τις καθαρίσουν και να τακτοποιήσουν τις δωρεές. Επιπρόσθετα, υποστήριξε τις δραστηριότητες δύο Μ.Κ.Ο που λειτουργούν με συνέπεια και ευαισθησία για την υποστήριξη των παιδιών, τους Οργανισμούς «Η καρδιά του παιδιού» και «Πύλη Ελευθερίας». Τέλος, το 2014 η SAP δημιούργησε τράπεζα αίματος με τη βοήθεια της ομάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έχοντας συμμετοχή το 35% των εργαζομένων της.

Ο κύριος Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων Νοτίου Ευρώπης και Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, δήλωσε σχετικά: «H SAP Ελλάδος αναγνωρίζει τη δέσμευση όλων των εθελοντών και επικροτεί τις εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων, οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ