Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

Η Intracom Telecom Επιτυγχάνει Κορυφαία Απόδοση με το Ραδιοσύστημα E-Band UltraLink™-GX80

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση σειράς δοκιμών πεδίου του νέου ραδιοσυστήματος E-Band υψηλής χωρητικότητας, UltraLink™-GX80, για την MTS Ρωσίας, τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Το σύστημα δοκιμάστηκε εκτενώς τόσο για εφαρμογές backhaul όσο και για fronthaul. Η Intracom Telecom προμηθεύει την MTS με λύσεις E-Band από το 2016.


Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τρεις δοκιμές επιτυγχάνοντας κορυφαίες χωρητικότητες δεδομένων σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Η πρώτη δοκιμή πεδίου πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το σύστημα να παρέχει την υψηλότερη σταθερότητα (στη μέγιστη διαμόρφωση 256-QAM), και συνεπώς την χωρητικότητα δεδομένων του ραδιοσυστήματος να φτάνει τα 10 Gbps σε απόσταση 8,27 χλμ. Το σύστημα διατηρήθηκε σε λειτουργία για περισσότερες από 45 ημέρες επιδεικνύοντας εξαιρετική απόδοση.


Η δεύτερη δοκιμή πεδίου έλαβε χώρα στο Νοβοσιμπίρσκ με την υποστήριξη 3 διασυνδέσεων CPRI για την εφαρμογή fronthaul. Στην πράξη, οι τρεις διασυνδέσεις CPRI εξυπηρετούσαν έξι ραδιοσυστηματα, εκ των οποίων τρία 3G και τα υπόλοιπα 4G / LTE Advanced. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία παρουσίασε τις τεράστιες δυνατότητες της πλατφόρμας UltraLink™-GX80 για την εξυπηρέτηση πολλαπλών σταθμων βασης κινητης τηλεφωνιας και, συνεπώς, για σημαντική εξοικονόμηση στο δίκτυο ραδιοεπικοινωνιών (RAN).


Η τρίτη δοκιμή πεδίου διεξήχθη στη Δυτική Σιβηρία, όπου η εν λόγω ραδιοζεύξη συνέδεσε τις πόλεις Salekhard και Labytnangi στον ποταμό Ob. Το σύστημα πέτυχε μεγάλη απόδοση υποστηρίζοντας σχεδόν 9 Gbps χωρητικότητα δεδομένων σε απόσταση 13,64 χλμ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει καταγραφεί για σύνδεση υψηλής χωρητικότητας στη ζώνη E-Band.


Ο κ. Andrei Ushatskiy, Αντιπρόεδρος Τεχνολογίας & IT της MTS, δήλωσε: «Λόγω της εξέλιξης των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, απαιτούνται όλο και υψηλότερες χωρητικότητες δεδομένων σε όλα τα τμήματα του δικτύου. Ως εκ τούτου, η ανάγκη υποστήριξης για υψηλή χωρητικότητα στα δίκτυα μεταφορών καθίσταται απαραίτητη τόσο σήμερα όσο και στο προσεχές μέλλον. Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των δοκιμών πεδίου που πραγματοποιήσαμε με την Intracom Telecom και την απόδοση του UltraLink™-GX80 το οποίο καλύπτει πολύ μεγάλες αποστάσεις και διαφορετικές εφαρμογές, όπως backhaul και fronthaul».


Ο κ. Αθανάσιος Αντουλινάκης. Γενικός Διευθυντής της Intracom Svyaz LLC, σχολίασε: «Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τη MTS Ρωσίας η οποία μας έδωσε την ευκαιρία να αποδείξουμε στο πεδίο την εξέχουσα απόδοση του νέου συστήματος UltraLink™-GX80 που αναπτύχθηκε από το κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Intracom Telecom. Χάρη στην προηγμένη ανάπτυξη, το σύστημα παρέχει πολλαπλές δυνατότητες, υψηλής χωρητικότητας δεδομένων  Gbps σε εξαιρετικά μεγάλες αποστάσεις. Επιπλέον, το μοναδικό πλεονέκτημα του συστήματος να υποστηρίζει διασυνδέσεις CPRI με ρυθμίσεις λογισμικού παρέχει στους παρόχους την ευελιξία να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω ραδιοσύστημα τόσο για σκοπούς backhaul όσο και για fronthaul, χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα hardware».