Ανεξάρτητη εταιρία ερευνών χαρακτηρίζει την ESET ως «Strong Performer» στην έκθεσή της για το 2018 «Endpoint and Detection Response»

Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

19 Ιουλίου 2018

H ESET χαρακτηρίστηκε ως «Strong Performer» στην έκθεση «The Forrester Wave™: Endpoint Detection And Response, Q3 2018». Η ESET συγκαταλέγεται στις 12 επιλεγμένες εταιρίες που κλήθηκαν από την Forrester να συμμετάσχουν και που αξιολογήθηκαν ως οι σημαντικότεροι πάροχοι λύσεων ανίχνευσης και απόκρισης endpoint (EDR). Η έκθεση «δείχνει την κατάταξη του κάθε παρόχου και βοηθά τους επαγγελματίες του τομέα security and risk (S&R) να κάνουν τη σωστή επιλογή.»


Αναλύοντας τις λύσεις EDR, οι συγγραφείς της έκθεσης σχολίασαν ότι «Ως EDR ορίζεται κάθε λύση endpoint που εκτελεί αναλύσεις συμπεριφοράς και παρουσιάζει κάποια ικανότητα να ανταποκρίνεται σε απειλές», με τις ικανότητες αυτές να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα. Η έκθεση εξέτασε τις «στρατηγικές των διαφόρων κατασκευαστών» και κατέταξε την αγορά EDR σε τρεις κατηγορίες σύμφωνα με το πώς χρησιμοποιούνται από τους πελάτες:

  • Λύσεις EP για αυτοματοποιημένη ανίχνευση με στόχο την απλοποιημένη διαχείριση
  • Λύσεις που επιτρέπουν το threat hunting από αναλυτές για ανίχνευση εξελιγμένων εγκληματιών
  • Κατασκευαστές πλατφόρμων που έχουν ενσωματώσει βασικές λειτουργίες στο χαρτοφυλάκιό τους

Αφού εξέτασε προηγούμενες έρευνες, εκτίμησε τις ανάγκες των χρηστών και πραγματοποίησε συνεντεύξεις σε κατασκευαστές και ειδικούς, η Forrester ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο κατάλογο 20 κριτηρίων για την αξιολόγηση των παρόχων λύσεων EDR. Τα κριτήρια ομαδοποιήθηκαν σε τρεις κατηγορίες, την τρέχουσα προσφορά λύσεων, τη στρατηγική και την παρουσία στην αγορά, με την ESET να επιτυγχάνει το υψηλότερο δυνατό αποτέλεσμα στο κριτήριο που αφορά την προσέγγιση της αγοράς στην κατηγορία της στρατηγικής.


Αξιολογώντας το εργαλείο EDR της ESET, ESET Enterprise Inspector, η έκθεση ανέφερε ότι «η ESET προσφέρει μια συνδυασμένη single-agent λύση EDR/EP με δυνατότητες reporting και threat hunting που διαχειρίζονται μέσω ενός ενοποιημένου πίνακα απομακρυσμένης διαχείρισης, δίνοντας τη δυνατότητα μίας συνολικής εικόνας για όλες τις λύσεις ESET που χρησιμοποιούνται». Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι «Οι πληροφορίες παρουσιάζονται προσεκτικά με διαισθητικούς ελέγχους, ενώ για πιο προηγμένους  χρήστες, που επιθυμούν να καθορίσουν τις δικές τους ρυθμίσεις προειδοποιήσεων, προσφέρεται και ακόμη πιο ισχυρή λειτουργικότητα».


Τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της αγοράς EDR, αναφέροντας ότι «οι περισσότεροι επαγγελματίες του τομέα security and risk (S&R) θεωρούν τις λύσεις EDR ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των κορυφαίων προκλήσεων». Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι «περισσότεροι επαγγελματίες του τομέα S&R εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τους παρόχους λύσεων EDR ως στρατηγικούς τους εταίρους ...» Επίσης, διευκρινίζει ότι «καθώς οι παλαιότερες τεχνολογίες endpoint είναι ξεπερασμένες και οι κακόβουλες κυβερνοεκστρατείες γίνονται όλο και πιο περίπλοκες, η βελτίωση της ανίχνευσης, της ανταπόκρισης και του hunting θα καθορίσουν ποιοι πάροχοι θα ξεχωρίσουν.»


Ο CTO της ESET, Juraj Malcho σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση της ESET ως «Strong Performer» στην τελευταία έκθεση «Forrester Wave™: Endpoint Detection And Response» αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό εργαλείο EDR. Είμαστε πολύ περήφανοι που προσφέρουμε έναν εξελιγμένο συνδυασμό ισχυρής προστασίας endpoint με μια λύση EDR. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς προσφέρει αυξημένη παρακολούθηση καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες ανίχνευσης και απόκρισης για τους πελάτες της ESET.»


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ