Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Intel εξαγοράζει το PasswordBox

intel

Η Intel Corporation ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά του PasswordBox(R), ενός βραβευμένου παρόχου υπηρεσίας διαχείρισης ταυτότητας σε διαφορετικές πλατφόρμες, με έδρα στο Μόντρεαλ. Η υπηρεσία παρέχει στους χρήστες έναν εύκολο τρόπο να συνδεθούν σε όλους τους δικτυακούς τόπους και τις εφαρμογές από οποιαδήποτε συσκευή τους, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν ή να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, το PasswordBox θα αποτελεί τμήμα του οργανισμού Safe Identity, στο Intel(R) Security Group. Ο οργανισμός Safe Identity στοχεύει στην παροχή λύσεων που μειώνουν τον κόπο που χρειάζεται να καταβάλουν οι καταναλωτές για τους κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, στοχεύει στην απλούστευση και ενίσχυση της ασφάλειας και στην παροχή στους καταναλωτές εύκολης πρόσβασης στις ψηφιακές τους ζωές.

Οι ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης είναι απαραίτητοι για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από την εταιρεία συμβούλων Deloitte*, ποσοστό μεγαλύτερο από το 90 τοις εκατό των κωδικών πρόσβασης που δημιουργούνται από τους χρήστες, είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις από hackers, αναφέροντας ότι οι 10.000 περισσότερο χρησιμοποιούμενοι κωδικοί θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση κοντά στο 98 τοις εκατό του συνόλου των λογαριασμών1. Το περασμένο έτος, η εταιρεία Experian* διαπίστωσε ότι ο μέσος χρήστης είχε 26 λογαριασμούς online που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης, αλλά χρησιμοποιούσε μόνο πέντε διαφορετικούς κωδικούς.2 Επίσης, σχεδόν το 37 τοις εκατό των χρηστών έχει ζητήσει βοήθεια σχετικά με το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης για τουλάχιστον ένα δικτυακό τόπο ανά μήνα. Η Intel Security και το PasswordBox θα εργαστoύν από κοινού για την εξάλειψη αυτών των προβλημάτων.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί την κόπωση που σχετίζεται με τους κωδικούς πρόσβασης,» δήλωσε ο Chris Young, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Intel Security Group. «Η υπηρεσία PasswordBox έχει ήδη διευκολύνει εκατομμύρια καταναλωτές, οι οποίοι απολαμβάνουν πλέον απλή, άμεση είσοδο στους λογαριασμούς τους. Η Intel Security και το PasswordBox μοιράζονται τον ίδιο στόχο βελτίωσης της προστασίας της ψηφιακής ταυτότητας σε όλες τις συσκευές και τις πλατφόρμες. Πιστεύουμε ότι έχουμε την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και τη διάσταση για να προσφέρουμε ασφαλή πρόσβαση, με απλό τρόπο, στους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.»

Δέσμευση για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και αξιόπιστου Ψηφιακού Κόσμου

Η Intel Security, ιδρύθηκε από την Intel Corporation τον Ιανουάριο του 2014, συνδυάζει την τεχνογνωσία ασφάλειας της McAfee, με την καινοτομία, την απόδοση και την εμπιστοσύνη της Intel. Η Intel Security επικεντρώνεται στην επίλυση μερικών από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ψηφιακή ασφάλεια, σήμερα. Αυτές οι λύσεις, θα βοηθήσουν τους χρήστες να ανησυχούν λιγότερο, γνωρίζοντας ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους με πιο απλό τρόπο. Η Intel Security θα ενσωματώσει τις τρέχουσες και μελλοντικές τεχνολογίες του PasswordBox για να προσφέρει τρία κύρια οφέλη στους καταναλωτές:

  • Μειωμένη Κόπωση που σχετίζεται με κωδικούς πρόσβασης – Η λύση του PasswordBox αξιοποιεί ένα από τα πλέον ακριβή συστήματα συμπλήρωσης φόρμας, με ιδιόκτητη τεχνολογία για εφαρμογές σε φορητές συσκεύς (one-tap) και για εφαρμογές σε web browsers (one-click), για την παροχή ασφαλούς πρόσβασης από οποιαδήποτε συσκευή με απλό τρόπο. Η Intel Security θα συνεχίσει να επεκτείνει και να διευρύνει τις δυνατότητες αυτές, για να παρέχει στους καταναλωτές έναν βολικό τρόπο πρόσβασης στις αγαπημένες τους ιστοσελίδες και εφαρμογές.
  • Απλοποιημένη Ασφάλεια – Σε μια εποχή καταστροφικών παραβιάσεων δεδομένων, οι καταναλωτές αναμένεται να δημιουργήσουν όλο και πιο σύνθετους κωδικούς πρόσβασης που περιλαμβάνουν κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σύμβολα για την προστασία των ψηφιακών ταυτοτήτων τους. Η Intel Security θα ενσωματώσει την απλότητα της λύσης PasswordBox με νέες, φιλικές προς το χρήστη τεχνολογίες επιβεβαίωσης ταυτότητας, που επιτρέπoυν στους χρήστες να αξιοποιήσουν το βελτιωμένο επίπεδο ασφάλειας με τρόπο απλό σε εγκατάσταση και χρήση.
  • Εμπειρία λύσεων επόμενης γενιάς – Η Intel Security διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό που δημιουργεί καινοτομίες παγκόσμιας κλάσης στον τομέα της σχεδίασης hardware, εφαρμογών λογισμικού και υπηρεσιών για τη δημιουργία λύσεων που θα αντιμετωπίζουν τις πιο πιεστικές προκλήσεις ασφαλείας. Συνδυάζοντας τη δύναμη της Intel Security με την ομάδα των ειδικών του PasswordBox, η Intel είναι αφοσιωμένη και σε πολύ καλή θέση για να καινοτομήσει και να προσφέρει νέες, πρωτοποριακές λύσεις επόμενης γενιάς, σε τακτικό ρυθμό, για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών.

«Το PasswordBox έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια τη δημιουργία ενός προϊόντος το οποίο οι καταναλωτές αγαπούν, εμπιστεύονται και χρησιμοποιούν σε όλο τον κόσμο, κάθε μέρα», δήλωσε ο Daniel Robichaud, CEO και συνιδρυτής του PasswordBox. «Συμφωνούμε με το όραμα της Intel Security για απλή, ασφαλή πρόσβαση και προστασία της ταυτότητας σε όλες τις πλατφόρμες και συσκευές. Μαζί, πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τεχνολογία, τεχνογνωσία και υποστήριξη παγκόσμιας κλάσης, για να παρέχουμε την εν λόγω πρόσβαση οπουδήποτε – με την υποστήριξη της Intel.»

Το PasswordBox ήταν μια ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012, με 48 εργαζόμενους και κεντρικά γραφεία στο Μόντρεαλ του Κεμπέκ. Όλοι οι νυν εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στην Intel Security. Από την αρχική του παρουσίαση πριν από ένα χρόνο, το PasswordBox εξασφάλισε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων, υπό την ηγεσία της Omers Ventures, κέρδισε τον τίτλο για την καλύτερη εφαρμογή κινητού στην CES 2014 και έχει 14 εκατομμύρια λήψεις σε όλο τον κόσμο. Η εξαγορά του PasswordBox από την Intel έχει άμεση ισχύ. Οι όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν και δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις λειτουργίες της Intel. Η εξαγορά αναμένεται να υποστηρίξει τις μελλοντικές καινοτομίες που θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ