Το Award Outstanding International Student Satisfaction 2014 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

10 Δεκεμβρίου 2014

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε τη Διάκριση Αριστείας Award for Outstanding International Student Satisfaction από την πλατφόρμα StudyPortals για το 2014!

Τα βραβεία StudyPortals’ International Student Satisfaction βασίζονται στις χιλιάδες αξιολογήσεις των φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια διαφορετικά από τη χώρα προέλευσής τους. Η αξιολόγηση του ΟΠΑ από τους αλλοδαπούς φοιτητές του που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus υπήρξε εξαιρετική, βαθμολογούμενο με έναν μέσο όρο 9.5 στα 10. Ως γνωστόν, το ΟΠΑ είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο με το μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών Erasmus ως ποσοστό του συνόλου των φοιτητών του. Για τον λόγο αυτό, το 2013 του απονεμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Erasmus Charter for Higher Education για το Πρόγραμμα Erasmus+2014 -2020.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω σχόλια αλλοδαπών φοιτητών που σπουδάζουν στο ΟΠΑ μέσω του Προγράμματος Erasmus:

«…Πιστεύω ακράδαντα ότι το να ζεις σε μια ξένη χώρα, είναι σημαντικό για την προσωπική σου ανάπτυξη. Στην περίπτωσή μου, το ΟΠΑ με βοήθησε να έρθω σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό, όχι μόνο μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων, αλλά και της συμμετοχής μου στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα ...»

«…Στο ΟΠΑ γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους. Οι καθηγητές μου είχαν πολύ καλό γνωστικό επίπεδο και φιλική διάθεση. Ήταν χαρά μου να σπουδάσω στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών…»

«…Όσον αφορά στην περίοδο φοίτησης στο ΟΠΑ, το να σπουδάζεις στην Αθήνα χαρακτηρίζεται ως χρήσιμη και ευχάριστη εμπειρία. Οι περισσότεροι από τους καθηγητές μου κατείχαν άπταιστα την αγγλική γλώσσα, ήταν πάντα φιλικοί και πρόθυμοι, κάνοντας το μάθημα στα αμφιθέατρα μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Σε καμία περίπτωση το να σπουδάζεις στην Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο διακοπές, αντιθέτως χρειάζεται σκληρή δουλειά πριν από τις εξετάσεις ... "

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ