Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Η Schneider Electric κερδίζει τον τίτλο του Ηγέτη, στο πρώτο Gartner Magic Quadrant για την Αγορά Data Center Infrastructure Management

schneider

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, ανακοίνωσε ότι στην τελευταία έκδοση του Magic Quadrant για την Αγορά του λογισμικού DCIM (Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management (DCIM)[1], η Gartner τοποθετεί τη Schneider Electric και τη σουίτα λογισμικού StruxureWare for Data Centers στο τεταρτημόριο των Leaders της συγκεκριμένης Αγοράς. 

Οι εκθέσεις Magic Quadrant (‘Μαγικό Τεταρτημόριο’) της Gartner αποτελούν ένα από τα πλέον αποδεκτά εργαλεία συγκριτικής αποτίμησης ανταγωνιστικών προϊόντων στο χώρο της πληροφορικής τεχνολογίας, καθώς προσφέρουν λεπτομερείς αναλύσεις και απεικονίζουν συνοπτικά το βαθμό ωριμότητας και την κατεύθυνση προς την οποία κινείται μία Αγορά και οι σημαντικότεροι προμηθευτές της. Το Σεπτέμβριο του 2014 η Gartner προχώρησε στη δημοσίευση της πρώτης έκθεσης Magic Quadrant για την Αγορά των εφαρμογών DCIM.

«Πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός Magic Quadrant για τα προϊόντα DCIM αντανακλά την όλο και μεγαλύτερη ωριμότητα της συγκεκριμένης Αγοράς, αλλά και την ανάγκη των πελατών για σαφείς προτάσεις. Καθώς ο κόσμος γύρω μας γίνεται όλο και πιο ψηφιακός, τα data centers αποκτούν ζωτική σημασία για κρίσιμες πληροφορίες και υπηρεσίες – εκτινάσσοντας στα ύψη την ανάγκη για εργαλεία DCIM τα οποία εγγυώνται τη συνεχή και αποδοτική λειτουργία των κέντρων αυτών», σημειώνει ο κ. Soeren Brogaard Jensen, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Solution Software της Schneider Electric. «Αισθανόμαστε ότι ο χαρακτηρισμός του ‘Ηγέτη’ στο Magic Quadrant της Gartner επιβεβαιώνει την ικανότητα της Schneider Electric να προσφέρει στον ιδιοκτήτη ενός data center τη βοήθεια που χρειάζεται προκειμένου να διαχειριστεί τις αυξημένες αυτές απαιτήσεις και να πάρει τις κατάλληλες στρατηγικές αποφάσεις σε σχέση με την κατανάλωση ενέργειας, τις επιχειρησιακές ανάγκες, τις αλλαγές της τεχνολογίας και τη βέλτιστη χρήση των διαθέσιμων πόρων, βασισμένος σε εργαλεία real-time analytics».  

Μέσα από μία εκτεταμένη διαδικασία αξιολόγησης, η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τους οκτώ μήνες, η Gartner προχώρησε στη σύνταξη του πρώτου Magic Quadrant για την Αγορά DCIM, το οποίο περιλαμβάνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που είναι σήμερα διαθέσιμα, τον οδικό χάρτη και τη στρατηγική της εξέλιξής τους, το μοντέλο της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί κάθε κατασκευαστής, και τέλος, συνεντεύξεις με πελάτες που χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά. Στο πλαίσιο του Gartner Magic Quadrant, η Schneider Electric αξιολογείται με τον καλύτερο βαθμό για την πληρότητα του οράματός της και την ικανότητα να το υλοποιήσει (Completeness of Vision and Ability to Execute), γεγονός που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα πρέπει να αποδοθεί στις δυνατότητες της σουίτας StruxureWare for Data Centers, η οποία επιτρέπει τη βέλτιστη διαχείριση της ισχύος, της ψύξης, της ασφάλειας και της ενεργειακής απόδοσης του IT ενός οργανισμού, και παράλληλα γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στη διαχείριση των συστημάτων ΙΤ και των κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες φιλοξενούνται.

Η Schneider Electric συνεχίζει να καινοτομεί με τη λύση StruxureWare for Data Centers:

  • Νωρίτερα μέσα στο 2014, η Schneider Electric ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Vigilent με στόχο την ενσωμάτωση του Cooling Optimize στη σουίτα StruxureWare. Το Cooling Optimize της Vigilent είναι ένα add-on module το οποίο επιτρέπει την αυτόματη διόρθωση της ροής του ψυχρού αέρα, δίνοντας στους υπεύθυνους ενός data center τη δυνατότητα να ελέγχουν καλύτερα τη συνολική λειτουργία ψύξης και να την προσαρμόζουν στις απαιτήσεις κάθε φορτίου.
  • Επίσης το 2014, η Schneider Electric προχώρησε στην ενσωμάτωση του StruxureWare for Data Centers στην HP Universal Configuration Management Database, ανοίγοντας το δρόμο για την καλύτερη επικοινωνία της πλατφόρμας IT Service Management (ITSM) με την πλατφόρμα DCIM, και την πιο συνεκτική διαχείριση των πόρων ενός data center.
  • Πρόσφατα, η Schneider Electric παρουσίασε την έκδοση v7.4 της σουίτας StruxureWare Data Center Operation, η οποία περιορίζει τις λειτουργικές και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες ενός κέντρου, μέσα από τη μείωση των απαιτήσεων σε ηλεκτρική ισχύ, τη σωστή διαστασιολόγηση των φυσικών υποδομών και την ενσωμάτωση στα υπάρχοντα συστήματα DCIM. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα βέλτιστης διαχείρισης των υποδομών σε περιπτώσεις συνεγκατάστασης, καθώς η Αγορά του cloud και του colocation συνεχίζουν να μεγεθύνονται με ταχύτητα φωτός.   

Η σουίτα StruxureWare for Data Centers της Schneider Electric μεγιστοποιεί την αποδοτικότητα ενός data center καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ξεκινώντας από τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού και της εγκατάστασης, μέχρι τη λειτουργία, τις μετρήσεις απόδοσης και την περαιτέρω επέκταση. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το website της Schneider Electric, ενώ ολόκληρη η έκθεση Magic Quadrant είναι διαθέσιμη από τη διεύθυνση www.gartner.com. Απαιτείται συνδρομή στις υπηρεσίες της Gartner.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ