H IQ Solutions Σχεδιάζει και Υλοποιεί Έργο Virtualization & UC για τον Ναυτιλιακό Όμιλο FAIRDEAL

H IQ Solutions, εξειδικευμένος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων υψηλής τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα την υλοποίηση έργου εικονικοποίησης (virtualization) και ενοποιημένων επικοινωνιών για τον Ναυτιλιακό Όμιλο Fairdeal.

O Όμιλος αναζητούσε την αναβάθμιση του συνόλου των πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών, με στόχο να προσφέρει νέες υπηρεσίες υψηλής αξίας στους χρήστες του. Βασικές προτεραιότητες για την Fairdeal αποτελούν η συνολική απόδοση του συστήματος, η υψηλή διαθεσιμότητα, η διασφάλιση των δεδομένων στο σύνολό τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και η γρήγορη απόδοση της επένδυσης (ROI). Επίσης, η Fairdeal αναζητούσε την αποτελεσματικότερη διαχείριση των καθημερινών επικοινωνιών μεταξύ των απομακρυσμένων σημείων της σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την προσφορά στους χρήστες μιας πιο εξελιγμένης και οικονομικότερης επικοινωνίας εντός της εταιρείας. Σημαντικά στοιχεία αποτέλεσαν επίσης η εύκολη διαχείριση και οι καλές υπηρεσίες, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση το νέο περιβάλλον να συνάδει με τις αυστηρές αρχές του Ομίλου σε σχέση με την ποιότητα και το περιβάλλον.

«Ta ζητούμενα ήταν πολλά, τόσο ως προς το υπολογιστικό περιβάλλον στο σύνολό του, όσο και ως προς τις επιμέρους λειτουργίες. Η Fairdeal έχει πολύ ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι σε θέματα ασφάλειας - φυσικής και ψηφιακής - και προστασίας. Δεν αναζητούσαμε απλώς μια αξιόπιστη και τεχνολογικά άρτια λύση. Αναζητούσαμε μια λύση που θα κάλυπτε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές αλλά ταυτόχρονα θα ήταν πρωτοποριακή, αποδοτική, βιώσιμη, πράσινη και ασφαλής για τους εργαζομένους, τους πελάτες και τα δεδομένα της εταιρείας μας. Η IQ Solutions ανταποκρίθηκε στην πρόκληση με επιτυχία και σχεδίασε τη λύση που κάλυπτε τόσο τα τεχνολογικά όσο και τα επιχειρησιακά προαπαιτούμενα», σχολίασε ο Αλέξανδρος Σάντος, ΙΤ Manager της Fairdeal.

Μετά από αξιολόγηση των λύσεων που προσφέρει η αγορά, η Fairdeal επέλεξε τη λύση iQ Cloud της IQ Solutions, μια ευέλικτη πλατφόρμα που συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και κόστους Πληροφορικής, αλλά και στην αύξηση της συνεργασίας, της παραγωγικότητας και της ικανοποίησης των εργαζομένων.

Το έργο, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την IQ Solutions σε συνεργασία με το Τμήμα IT της Fairdeal, περιλαμβάνει την πλατφόρμα διαχείρισης iQ Cloud της IQ Solutions και ένα ισχυρό εικονικοποιημένο (virtualized) περιβάλλον στη βασική υποδομή, με χρήστη του Microsoft Hyper-V 2012R2. Επιπλέον, για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου και αποδοτικού περιβάλλοντος επικοινωνιών που θα επιτρέπει την πλούσια αλλά και οικονομική επικοινωνία με ήχο, βίντεο και web conference, η IQ Solutions χρησιμοποίησε τη λύση Microsoft Lync.

Ο Όμιλος Fairdeal ιδρύθηκε το 1978 στον Πειραιά από τον καπετάνιο Μιχαήλ Σάρρο και αποτελεί μία από τις πρώτες ναυτιλιακές επιχειρήσεις που αφιερώθηκαν ειδικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Με βασικές αρχές την Ασφάλεια, την Ποιότητα και την Καινοτομία και με όραμα την προστασία των θαλασσών για τις επόμενες γενεές, ο Όμιλος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που περιλαμβάνουν διαχείριση πλοίων, μεταφορά και logistics υγρών καυσίμων, αποθήκευση εν πλω ή στην ξηρά, διαχείριση αποβλήτων, παροχή εξοπλισμού ασφαλείας κ.α.

Σήμερα, η Fairdeal έχει ταυτιστεί στον κλάδο της με το ηθικό επιχειρείν. Οι αρχές που διέπουν την Fairdeal βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στα στελέχη της εταιρείας, που αντιλαμβάνονται σε βάθος την προστιθέμενη αξία που φέρει η τεχνολογική υπεροχή τόσο στην απόδοση του Ομίλου, όσο και στην υλοποίηση του οράματός του.

Η Fairdeal έχει γραφεία στον Πειραιά, το Λονδίνο, σε τρία σημεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σαγκάη της Κίνας.