Δύο χρόνια Endeavor Greece: 3.500 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα από τα μέλη του δικτύου Endeavor – Στόχος οι 15.000 μέσα σε 3 χρόνια

Άλλων Επιχειρήσεων/ Φορέων

01 Δεκεμβρίου 2014

H Endeavor Greece συμπληρώνει δύο χρόνια στοχευμένης στήριξης δυναμικά αναπτυσσόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας και να συμβάλουν στην καθιέρωση ενός πιο υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

H Endeavor Greece έχει σήμερα στο διεθνές δίκτυό της 16 επιχειρηματίες από 11 εταιρείες, μετά από μια ενδελεχή διαδικασία επιλογής. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται συνολικό κύκλο εργασιών 110 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολούν άμεσα και έμμεσα 3.500 εργαζόμενους. Είναι σημαντικό ότι το 80% των θέσεων αυτών είναι εκτός Αθηνών, στηρίζοντας την ελληνική περιφέρεια, και σε τομείς με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα, όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουρισμός και η τεχνολογία, καθώς και σε κλάδους που βρίσκονται σε ευρύτερη αναδιάρθρωση, όπως οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι επιχειρηματίες του δικτύου της Endeavor Greece κάνουν πράξη την ανάγκη για εξωστρέφεια και εξαγωγικό προσανατολισμό. Με τη στήριξη της Endeavor, εξάγουν ή έχουν επιχειρηματική παρουσία σε 48 χώρες. Έχουν προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια 25 εκατομμυρίων ευρώ και αξιοποιούν τη στρατηγική συνεργασία Endeavor Greece και Ομίλου Εθνικής Τράπεζας για δανειοδότηση κεφαλαίου κίνησης, διεθνούς επέκτασης αλλά και επενδύσεων.

Η Endeavor Greece στηρίζεται από 12μελές διοικητικό συμβούλιο, που απαρτίζεται από κορυφαίους εκπροσώπους της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας. Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Μιχάλης Δ. Χανδρής, Πρόεδρος του Chandris Group, ενώ η Αντιπρόεδρος Mareva Grabowski αποτελεί και την ιδρύτρια της Endeavor Greece. Μέλη του ΔΣ αποτελούν οι: Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, Δρ. Ιωάννης Κούστας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της DANAOS CORPORATION, Θοδωρής Μ. Κυριακού, Group CEO του Ομίλου Antenna, Iωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ, Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Αρχιτέκτων της Τ.Ε.ΜΕΣ., Ιωάννης Ν. Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Μελίνα Τραυλού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises και Μαρίλυ Φραγκίστα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Franco Compania Naviera.

Μέσω του δικτύου 3.000 επιχειρηματικών παγκοσμίως και των στρατηγικών συνεργατών της τόσο στην Ελλάδα (Εθνική Τράπεζα, ΕΥ, Deloitte, DDB/Tribal, Microsoft) όσο και διεθνώς προσφέρει στήριξη στους επιχειρηματίες σε τρεις κυρίως άξονες: πρόσβαση σε αγορές, πρόσβαση σε δανειοδότηση και επένδυση και στρατηγική καθοδήγηση για θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, ​Branding και Επικοινωνίας.

 

Ο Χάρης Μακρυνιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος Endeavor Greece δήλωσε σχετικά: “Δύο χρόνια μετά την ίδρυση της Endeavor Greece, είμαστε αισιόδοξοι ότι η υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει και παρόν, και μέλλον. Σε μια περίοδο (2012-2014) που το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 15% και οι απασχολούμενοι κατά 20%, οι επιχειρηματίες που στηρίζουμε στην Ελλάδα κατάφεραν – με τη βοήθεια της Endeavor - να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους κατά 79% και τις θέσεις εργασίας  κατά 45%. Στόχος για τα επόμενα 3 χρόνια είναι να επεκτείνουμε το δίκτυό μας και να βοηθήσουμε τις εταιρείες τους δικτύου μας να δημιουργήσουν αθροιστικά 15.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.”

Σήμερα μέλη του δικτύου της Endeavor Greece είναι οι εταιρείες Hellas Direct, Obrela Security Industries, Out There Media, Papadimitriou, Fereikos-Helix, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Farmers Republic και Think Digital Group.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ