Νέα Μελών ΣΕΠΕ

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων επιλέγει την πλατφόρμα newsasset της ATC

atc

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) εμπιστεύθηκε την πλατφόρμα newsasset Agency της Athens Technology Center (ATC) για να καλύψει τις καθημερινές δραστηριότητές του σε επίπεδο διαχείρισης και σύνταξης ειδήσεων, αλλά και της εμπορικής αξιοποίησής τους μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών. Η πλατφόρμα newsaset πρόκειται να καλύψει τη διαδικασία διαχείρισης και διανομής ειδήσεων του Πρακτορείου συνολικά, ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίξει τον εξορθολογισμό των εσωτερικών ροών εργασίας. 

Παράλληλα, μέσω αυτής της συνεργασίας, το ΚΥΠΕ  ενσωματώνει τη μακροχρόνια εμπειρία, εξειδίκευση και ερευνητική δραστηριότητα της ATC στο χώρο των media, αποκτώντας πρόσβαση σε συμβουλευτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τεχνολογία αιχμής και εμπορικές συμμαχίες. Η πλατφόρμα newsasset έχει επίσης επιλεγεί από τα Πρακτορεία Ειδήσεων της Πορτογαλίας, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Τυνησίας και άλλους μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς, ενώ αποτέλεσε το βασικό σύστημα που  χρησιμοποίησε το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για να αντιμετωπίσει την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 

Σύμφωνα με τον κο Γιώργο Πενηνταέξ, Διευθυντή του ΚΥΠΕ, “στο newsasset βρήκαμε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, ικανή να υποστηρίξει όλες τις μέχρι τώρα δραστηριότητές μας, απλοποιώντας τις διαδικασίες παραγωγής, ενώ ταυτόχρονα μας εξασφαλίζει δυνατότητες επέκτασης και νέας εμπορικής δραστηριότητας. Θεωρούμε πως η συνεργασία αυτή θα καλύψει όχι μόνο τις σημερινές ανάγκες του ΚΥΠΕ, αλλά κυρίως θα ενισχύει το δεσπόζοντα ρόλο του Κυπριακού Πρακτορείου, στον τομέα των ΜΜΕ στην Κύπρο”. 

Από την πλευρά του ο κος Γιάννης Κλιάφας, Γενικός Διευθυντής  της ATC, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, δηλώνοντας πως “η νέα συνεργασία έρχεται να επιβεβαιώσει  την εκτενή εμπειρία της ATC στον τομέα των ΜΜΕ, με ειδικά σχεδιασμένες λύσεις διαχείρισης και διανομής περιεχομένου, τις οποίες εμπιστεύονται πρακτορεία ειδήσεων και εκδοτικοί οργανισμοί  διεθνούς κύρους. ”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ