Νέα

Η Apple και η Google γλυκοκοιτάζουν την Toshiba!

toshiba1

Πολλές εταιρίες τεχνολογίας όπως είναι η Apple, η Google και η Amazon δεν έχουν κρύψει το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά του τμήματος των memory chips της Toshiba.

Η Toshiba είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής memory chips στην αγορά των smartphones και των υπολογιστών, μετά τη Samsung, έχοντας το 25% των συνολικών εσόδων (50.9 δισ. δολαρίων) της Toshiba το τελευταίο οικονομικό έτος. 

Από την πλευρά της η Toshiba αν πουλήσει το τμήμα αυτό στην καλύτερη τιμή που μπορεί, θα είναι μία πολύ καλή κίνηση μιας και αναμένεται να έχει απώλειες έως και 9 δισ. δολαρίων (από τα άλλα τμήματά της) και αυτή η πώληση θα την βοηθήσει πολύ.

Για την ώρα οι πληροφορίες θέλουν την Toshiba να έχει ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο των προσφορών και μία από τις εταιρείες που λέγεται ότι ενδιαφέρεται έχοντας κάνει προσφορά πάνω από 18 δισ. δολάρια είναι η Foxconn που το περασμένο έτος εξαγόρασε και την Sharp, κι έχει γίνει γνωστή για την συνεργασία της με την Apple.

Έτσι εκτός από την Apple, την Google και την Amazon, στο παιχνίδι έχει μπει και η Foxconn ενώ ενδέχεται να κάνει προσφορά και η Western Digital Corporation Micron Technology.

Τέλος μέσα στο μήνα η Toshiba αναμένεται να κάνει συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους και να αποφασίσει για την επόμενη κίνηση της.

Πηγή: newsit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ