Νέα

Yπό τη σκέπη της Microsoft, μέχρι τα τέλη του 2016, το LinkedIn έναντι $26,2 δις

lnkdmic

Τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς στην ιστορία της θα έχει ολοκληρώσει, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, η Microsoft, με τον τεχνολογικό κολοσσό να προχωρά στην απόκτηση της ιστοσελίδας επαγγελματικής δικτύωσης LinkedIn, έναντι $26,2 δις. Η εξαγορά του LinkedIn αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2016 και - με τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών - δεν θα επηρεάσει ούτε την επωνυμία, ούτε την ανεξαρτησία του LinkedIn. Μάλιστα, ο επικεφαλής του LinkedIn, Jeff Weiner, όπως έγινε γνωστό, θα διατηρήσει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, το LinkedIn θα ανήκει στο τμήμα productivity and business processes της Microsoft.

Τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς στην ιστορία της ανακοίνωσε χθες η Microsoft, εισερχόμενη στον χώρο των κοινωνικών δικτύωνΟι οικονομικοί όροι της συναλλαγής, η οποία σημειωτέον έχει λάβει το “πράσινο φως” των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών, προβλέπουν ότι το τίμημα, που αντιστοιχεί σε $196 ανά μετοχή, θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά. Μάλιστα, η Microsoft θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά, μέσω της οποίας εισέρχεται στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από την έκδοση εταιρικού ομολόγου. Προφανώς, η εξαγορά πρέπει να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές για τον ανταγωνισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, έκανε λόγο για ένα deal με τεράστια οφέλη και για τις δύο πλευρές, σημειώνοντας: “Η ομάδα του LinkedIn έχει δημιουργήσει μία φανταστική επιχείρηση επικεντρωμένη στη διασύνδεση μεταξύ των επαγγελματιών, σε παγκόσμια κλίμακα. Μαζί μπορούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του LinkedIn, όπως και των Microsoft Office 365 και Dynamics, καθώς επιδιώκουμε την ενδυνάμωση κάθε ατόμου και κάθε οργανισμού στον πλανήτη”. Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις διαδικασίες που οδήγησαν στην ευόδωση του deal, o επικεφαλής της Microsoft σημειώνει (σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Microsoft): “Είχα πάντα μεγάλη εκτίμηση για το LinkedIn. Μιλούσαμε εδώ και καιρό...το σκεφτόμουν αυτό εδώ και πολύ καιρό”.

Από την πλευρά του, ο CEO της LinkedIn, Jeff Weiner, τόνισε:
“Έχουμε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος συνδέεται με την επαγγελματική ευκαιρία. Αυτή η σχέση με τη Microsoft και ο συνδυασμός των υπηρεσιών cloud με το δίκτυο του LinkedIn, πλέον, μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος εργάζεται”.

Η δυναμική του LinkedIn
Το κοινωνικό δίκτυο LinkedIn διαθέτει 433 εκατ. μέλη με πάνω από 105 εκατομμύρια μοναδικές επισκέψεις σε ετήσια βάση. Επιπλέον, διαθέτει πάνω από επτά εκατομμύρια ενεργές ευκαιρίες εργασίας. Ιδρύθηκε το 2002, ενώ λανσαρίστηκε στην αγορά το 2003.

Από την πλευρά της η Microsoft επιβεβαιώνει με τη χθεσινή εξαγορά - μαμούθ την αλλαγή πλεύσης στη στρατηγική της, η οποία αφήνει σε δεύτερη μοίρα τον τομέα των συσκευών και του hardware και επικεντρώνει στον κλάδο του λογισμικού και των υπηρεσιών Cloud, διεκδικώντας ρόλο στην αγορά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Microsoft έχει, ήδη, παίξει ένα ρόλο στην αγορά των social media , αλλά περισσότερο από την προοπτική της παροχής εργαλείων για online διαφημιστές και τους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ