Νέα

Αύριο το digital economy forum 2016 “Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή”

def2016_1

Τον διάλογο για τη συγκρότηση ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για μία σύγχρονη, ψηφιακή και ανταγωνιστική Ελλάδα, ανοίγει αύριο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, ΣΕΠΕ, με το digital economy forum 2016.

Με υψηλούς προσκεκλημένους και ομιλητές τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιείται αύριο το forum της ψηφιακής οικονομίαςΜε κεντρικό σκεπτικό ότι “Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή”, ο ΣΕΠΕ φιλοδοξεί μέσα από τη διοργάνωση να θέσει τις βάσεις για ένα γόνιμο διάλογο, όπου όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας θα συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της ύφεσης και οικοδόμησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Στόχος του digital economy forum 2016 είναι να αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει η τεχνολογία στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, στην ενίσχυση της διαφάνειας, στην αύξηση των θέσεων εργασίας και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Θέση του ΣΕΠΕ είναι ότι η Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε πόλο προσέλκυσης επενδύσεων, γεγονός που συνεπάγεται τη δημιουργία χιλιάδων υψηλά εξειδικευμένων θέσεων εργασίας, που θα αντιστρέψουν το φαινόμενο ”φυγής μυαλών“, αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.

Δομή συνεδρίου
Το στίγμα της ψηφιακής στρατηγικής της χώρας και της δυναμικής που μπορεί αυτή να αποκτήσει για την εθνική οικονομία και κοινωνία θα δώσουν κορυφαίοι ομιλητές, οι οποίοι θα τιμήσουν το digital economy forum 2016.

Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κύριος Αλέξης Τσίπρας, ενώ την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ψηφιακή Ανάπτυξη, Καινοτομία & Χρηματοδοτικά Εργαλεία», «Ψηφιακή Πολιτεία», «Αναδεικνύοντας τις Ψηφιακές Δεξιότητες» και «Ψηφιακό Επιχειρείν» αποτελούν τις τέσσερις θεματικές, στη διάρκεια των οποίων ομιλητές εγνωσμένου κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα περιγράψουν πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες επιδρούν στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Τις προτάσεις τους, για το πώς η δύναμη και οι νέες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την αναγέννηση της εθνικής οικονομίας θα καταθέσουν στο CEO Panel του digital economy forum 2016 κορυφαία στελέχη του επιχειρείν.

Από το βήμα του digital economy forum 2016, η Accenture, μετά από πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ, θα παρουσιάσει τις επιδόσεις της Ελλάδας στον Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας (Digital Density Index), ο οποίος μετράται για πρώτη φορά για την Ελλάδα. Ο δείκτης αποτελεί μια ολοκληρωμένη μέθοδο αξιολόγησης, για τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να επιδράσουν στην παραγωγικότητα της οικονομίας. Στόχος του Δείκτη Ψηφιακής Ωριμότητας για την Ελλάδα είναι να αποτυπώσει τους επιμέρους δείκτες, που είναι σημαντικοί για την ελληνική πραγματικότητα, και θα αποτελέσουν τη βάση για την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο ΣΕΠΕ, αναγνωρίζοντας τις ψηφιακές δεξιότητες και τις προσπάθειες των  νέων ανθρώπων, θα επιβραβεύσει, στη διάρκεια του digital economy forum 2016, τις ομάδες Hyperion Robotics και ΖΑΝΝΕΙΟ Stardust, οι οποίες έχουν διακριθεί διεθνώς για τις επιδόσεις τους σε κλάδους αιχμής των ΤΠΕ.

Περισσότερες πληροφορίες για το digital economy forum 2016 μπορείτε να βρείτε στο deforum.sepe.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ