Νέα

Η Αθήνα φιλοξενεί τον 5ο - διεθνώς - κόμβο της Oracle για το Cloud

oraclecloud

Πιο κομβικό ρόλο στα πλάνα της Oracle για την ανάπτυξη λογισμικού για Cloud τεχνολογίες αποκτά η Ελλάδα, με την Αθήνα να φιλοξενεί έναν από τους πέντε σχετικούς κόμβους (Cloud Development Hub) της αμερικανικής πολυεθνικής, ανά τον κόσμο.

Ενισχυμένη ψήφο εμπιστοσύνης στο ταλέντο των Ελλήνων μηχανικών λογισμικού, δίνει η OracleΤην απόφαση της Oracle να εγκαταστήσει στην Ελλάδα ένα από τα πέντε αντίστοιχα κέντρα που διατηρεί διεθνώς (τα άλλα τέσσερα βρίσκονται σε ΗΠΑ, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία) καθόρισε - κατά κύριο λόγο - το υψηλό επίπεδο και ο μεγάλος βαθμός εξειδίκευσης των Ελλήνων μηχανικών λογισμικού. Έτερος παράγοντας, που λειτούργησε καταλυτικά στην απόφαση της εταιρείας να επιλέξει την Αθήνα ως έδρα εγκατάστασης του 5ου hub της για το Cloud, ήταν η γεωγραφική θέση της Ελλάδας.

Το κέντρο λειτουργεί ήδη, απασχολεί 13 Έλληνες μηχανικούς λογισμικού και προλειαίνεται το έδαφος για την πρόσληψη άλλων 10 ατόμων, με αντίστοιχα υψηλές δεξιότητες στην ανάπτυξη software και στη διαχείριση συστημάτων. Αντικείμενο του εν Ελλάδι κόμβου ανάπτυξης λογισμικού για Cloud τεχνολογίες είναι η κάλυψη των σχετικών αναγκών της πολυεθνικής για τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο για την Ελλάδα.

Την ψήφο εμπιστοσύνης της εταιρείας στο έμψυχο ελληνικό δυναμικό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι από τους 57 εξειδικευμένους developers, που απασχολούν και τα πέντε κέντρα ανά τον κόσμο, οι 25 είναι Έλληνες (συμπεριλαμβανομένων των 10 μηχανικών του ελληνικού hub).

  
Alfonso di Ianni
Senior Vice President,
Oracle ECEMEA

Όπως εξήγησαν, χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο Senior Vice President της Oracle ECEMEA, κ. Alfonso di Ianni, ο Country Leader της Oracle Ελλάς, κ. Αντώνης Μονοκρούσος και ο Senior Manager Cloud Operations Oracle EMEA, κ. Ιωάννης Στοΐλης, με αυτήν της την απόφαση, η Oracle ενισχύει σημαντικά τον περιφερειακό ρόλο της θυγατρικής της στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισαν τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, στόχος της Oracle είναι το ελληνικό hub να συνεχίσει να επεκτείνεται, σημειώνοντας ότι, εφόσον επιτευχθεί αυτή η ανάπτυξη, θα ενισχυθεί και ο αριθμός των απασχολούμενων μηχανικών.

Το μέλλον του cloud στην Ελλάδα
Οι μηχανικοί του hub αποτελούν αυτό που η Oracle ονομάζει, διεθνώς, ομάδα SRE (System Reliability Engineering) και έχουν την ευθύνη της διάθεσης της επόμενης γενιάς υπηρεσιών Cloud για τους πελάτες της Oracle με συνοχή και επεκτάσιμο τρόπο.

“Στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη δεξαμενή ταλέντου. Οι μηχανικοί που βρίσκουμε εδώ είναι σημαντικό κεφάλαιο για την Oracle”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Alfonso di Ianni. Ο ίδιος σχολίασε ότι “η λειτουργία του νέου κέντρου ανάπτυξης στην Αθήνα παίζει έναν κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία του πληρέστερου, σήμερα, διαθέσιμου Cloud χαρτοφυλακίου, ενώ ενισχύει την αγορά εργασίας του τεχνολογικού κλάδου στην Ελλάδα”.

“Η Oracle Ελλάς έχει εξελιχθεί, εδώ και αρκετά χρόνια, σε μια σημαντική θυγατρική της Oracle, καθώς καλύπτει με μεγάλο αριθμό εργαζομένων της όχι μόνο την ελληνική αγορά, αλλά και τις αγορές και τους πελάτες της περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μονοκρούσος.

Ο επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής, κληθείς να σχολιάσει τις προοπτικές του cloud στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι πρόκειται για τομέα, που θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η πραγματική επανάσταση για το cloud στην Ελλάδα θα γίνει, όταν τράπεζες, τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις μεταφέρουν στο cloud κρίσιμα συστήματα, όπως το CRM και το billing.

Να σημειωθεί ότι η Oracle απασχολεί στην Ελλάδα περί τα 230 άτομα, ενώ, μέσω του Oracle Academy, προσφέρει δωρεάν άδειες χρήσης σε περίπου 30.000 σπουδαστές από 273 εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ