Νέα

Φθηνότερο το κόστος τηλεφωνικών κλήσεων από την 1η Ιανουαρίου

mobiledevices

Μειωμένο είναι, από την 1η Ιανουαρίου 2016, το κόστος των τηλεφωνικών κλήσεων, λόγω της νέας μείωσης στα τέλη τερματισμού. Cosmote, Vodafone και Wind γνωστοποίησαν ότι, από την 1η Ιανουαρίου 2016, γίνεται φθηνότερο το κόστος για τηλεφωνικές κλήσεις εντός των δικτύων τους, λόγω της νέας μείωσης στα τέλη τερματισμού. Από τις νέες μειώσεις αναμένεται να επωφεληθούν οι καταναλωτές. Τα τέλη τερματισμού είναι το κόστος χονδρικής, που καταβάλλει ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος για τις κλήσεις, που πραγματοποιούν οι συνδρομητές του προς το δίκτυο κάποιου άλλου παρόχου.

Μειώθηκε από τις αρχές του έτους το κόστος για τηλεφωνικές κλήσεις, λόγω της νέας μείωσης στα τέλη τερματισμούΣυγκεκριμένα, ΟΤΕ και Cosmote ανακοίνωσαν την περαιτέρω μείωση των τελών τερματισμού για κλήσεις προς τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Από την 1η Ιανουαρίου, το τέλος τερματισμού κλήσεων στο κινητό δίκτυο της COSMOTE μειώθηκε από €0,01103 ανά λεπτό σε €0,01081 ανά λεπτό.

Αντίστοιχα, από την αρχή του 2016, το τέλος τερματισμού κλήσεων στο δίκτυο του ΟΤΕ μειώθηκε από €0,0695 το λεπτό σε €0,0665 ανά λεπτό. Οι παραπάνω τιμές είναι χωρίς ελάχιστη χρέωση, με χρέωση ανά δευτερόλεπτο και δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ. 

Από την πλευρά της, η Vodafone, επίσης, ανακοίνωσε νέα, περαιτέρω μείωση των τιμών χονδρικής στα τέλη τερματισμού για κλήσεις από τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (European Economic Area) προς το δίκτυο της. Οι νέες μειωμένες τιμές ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Συγκεκριμένα, τα τέλη τερματισμού κλήσεων στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Vodafone μειώθηκαν από 1,103 ευρωλεπτά ανά λεπτό σε 1,081 ευρωλεπτά ανά λεπτό, χωρίς ελάχιστη χρέωση και με χρέωση ανά δευτερόλεπτο. Οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Μειώσεις
Μειωμένα είναι από τις αρχές του έτους, τα τέλη τερματισμού κλήσεων προς κινητά και σταθερά του δικτύου WIND. Πιο συγκεκριμένα, από τις αρχές του νέου έτους το τέλος τερματισμού φωνητικών κλήσεων προς κινητά WIND μειώθηκε από €0,01103 ανά λεπτό σε €0,01081 το λεπτό. Αντίστοιχη μείωση έγινε και στις κλήσεις προς το σταθερό δίκτυο της WIND, καθώς το σχετικό τέλος τερματισμού μειώθηκε σε 0,0665 ευρωλεπτά ανά λεπτό από 0,0695 ευρωλεπτά το λεπτό.

Τα νέα μειωμένα τέλη τερματισμού προς το κινητό και σταθερό δίκτυο της WIND είναι χωρίς ελάχιστη χρέωση και με χρέωση ανά δευτερόλεπτο, ενώ οι τιμές που αναφέρονται παραπάνω δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ