Νέα

Microsoft: Δεν τίθεται θέμα ματαίωσης επενδύσεων στην Ελλάδα

microsoft1234

Τις προγραμματισμένες επενδύσεις της, στην Ελλάδα, συνεχίζει να υλοποιεί η Microsoft.  Με ανακοίνωσή της, η αμερικανική πολυεθνική επιχείρηση στην Ελλάδα, διευκρινίζει ότι "συνεχίζει να υλοποιεί τις προγραμματισμένες επενδυτικές της δραστηριότητες στη χώρα, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία 20 χρόνια".

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως διευκρινίζει η εταιρεία, λειτουργεί, ήδη, από το 2013 το διεθνές Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών, με έδρα στην Αθήνα, που δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, στα 7 χρόνια λειτουργίας του, με στόχο την ενδυνάμωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, έχει, ήδη, στηρίξει πάνω από 200 νεοφυείς ελληνικές εταιρείες.

Η χθεσινή ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού ήρθε ως απάντηση σε μερίδα δημοσιευμάτων, τα οποία, αναφερόμενα στην επενδυτική πολιτική της Microsoft στην Ελλάδα, ήθελαν την επιχείρηση να ματαιώνει επενδυτικό της πλάνο για την ελληνική αγορά.

"Δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα ματαίωσης κάποιου επενδυτικού προγράμματος της Microsoft στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο, μεταφοράς του στη Ρουμανία, όπως αναφέρθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα", σχολίασε η εταιρία στην ίδια ανακοίνωση. 

Τα δημοσιεύματα
Τα δημοσιεύματα έφεραν την αμερικανική πολυεθνική να επηρεάζεται από την αστάθεια και την αβεβαιότητα επί ελληνικού εδάφους και να αποφασίζει να μην υλοποιήσει σχέδιο της για τη δημιουργία  κέντρου υποστήριξης των προϊόντων της (support center) στην Ελλάδα, επιλέγοντας εναλλακτικά τη Ρουμανία.

Σημειώνεται ότι στο θέμα είχε αναφερθεί ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, κ. Σίμος Αναστασόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετές εταιρείες μέλη του Συνδέσμου εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν την έδρα ή και τις εγκαταστάσεις τους σε γειτονικές χώρες, όπως στην Κύπρο, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, που είναι περισσότερο φιλικές φορολογικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ