Πτώση και το 2015 στην ελληνική αγορά Τηλεπικοινωνιών

Νέα

06 Οκτωβρίου 2015

Σε πτωτική τροχιά θα παραμείνει και το 2015 η ελληνική αγορά των Τηλεπικοινωνιών. Μάλιστα, το αρνητικό πρόσημο στον εγχώριο τηλεπικοινωνιακό κλάδο, σύμφωνα με τις υφιστάμενες ενδείξεις, θα αφορά τόσο την αγορά της κινητής, όσο και εκείνη της σταθερής τηλεφωνίας, οι οποίες – αμφότερες - βρίσκονται σε πίεση τα τελευταία χρόνια.

Με αρνητικό πρόσημο θα βρεθεί, κατά την τρέχουσα χρήση, τόσο ο τομέας της κινητής όσο και της σταθερής τηλεφωνίας στην ΕλλάδαΟι παραπάνω εκτιμήσεις ανήκουν στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Wind Ελλάς, κ. Νάσο Ζαρκαλή. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου της εταιρείας για το πρόγραμμα "WIND Young Talents - Graduate Trainee Program", ο κ. Ζαρκαλής σχολίασε χθες: “Όλες οι εκτιμήσεις συμφωνούν ότι η χρονιά θα είναι πτωτική τόσο στη σταθερή. όσο και στην κινητή τηλεφωνία”, αν και ο ίδιος δεν θέλησε να τοποθετήσει συγκεκριμένα τον πήχη για την αγορά κατά το 2015. Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της Wind, η διαφαινομένη σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος είναι σημαντικός παράγοντας και για την αγορά των Τηλεπικοινωνιών. Ο κύριος Ζαρκαλής, πάντως, υπογράμμισε ότι παραμένουν ανοιχτά μια σειρά από θέματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Wind Ελλάς, οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες αποτελούν έναν από τους λίγους κλάδους που έχουν επιδείξει διάθεση και αποφασιστικότητα για επενδύσεις στη χώρα μας, έχοντας εκτελέσει μεγάλες επενδύσεις τόσο για την ανάπτυξη δικτύων, όσο και για την αγορά φάσματος ραδιοσυχνοτήτων.

Capital controls
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις από τα capital controls για την ίδια τη Wind, ο επικεφαλής της σχολίασε: “Τα βλέπαμε να έρχονται και αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για κάποιο άγνωστο ζώο, του οποίου τα χαρακτηριστικά δεν γνωρίζαμε. Πρέπει να πω ότι δεν υπήρχαν παρόμοιες εμπειρίες στην Ευρώπη για να ανατρέξουμε”.

“Είχαμε προετοιμαστεί για μια κατάσταση πολύ χειρότερη από εκείνην, που τελικά είδαμε”, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο Ιούλιος ήταν ένας πολύ δύσκολος μήνας σε αρκετά επίπεδα για την εταιρεία, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπη με απότομη πτώση των εσόδων, αφού οι καταναλωτές μείωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα έξοδα τους. “Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πήγαν αρκετά καλά, χωρίς να δούμε βίαιες μετακινήσεις σε επίπεδο τζίρου και κερδοφορίας για την εταιρία”, σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind. “Μετά από δύο εβδομάδες που τα πάντα είχαν παγώσει, επανήλθαμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς και συνεχίζουμε, πλέον, να επενδύουμε, όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες”, σημείωσε ο επικεφαλής της Wind Ελλάς.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ