Χρήση του Facebook κάνει το 50% του παγκόσμιου online πληθυσμού

Νέα

31 Ιουλίου 2015

Λογαριασμό στο Facebook διαθέτει, περίπου, το ήμισυ του online πληθυσμού της γης. Σήμερα, ο αριθμός των χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου προσεγγίζει το 1,5 δις, τη στιγμή που ο “δικτυωμένος” πληθυσμός του πλανήτη υπολογίζεται σε 6 δις. Σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία, που δημοσιοποίησε η ίδια η εταιρεία για το 2ο τρίμηνο του 2015, οι χρήστες που μπαίνουν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον μία φορά τον μήνα ανήλθαν (τον Ιούνιο) σε 1,49 δις. Από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, προκύπτει ότι ο αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση με ένα μόλις τρίμηνο νωρίτερα (το Μάρτιο του 2015). Μάλιστα, εξ αυτών, περίπου, τα δύο τρίτα (968 εκατ. ή ποσοστό 65% του συνόλου) κάνουν καθημερινή χρήση, αριθμός ενισχυμένος κατά 17% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι χρήστες, που μπαίνουν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον 1 φορά το μήνα, ανήλθαν
(τον Ιούνιο) σε 1,49 δις.
Εξ αυτών περίπου τα 2/3 κάνουν καθημερινή χρήση
Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, προκύπτει ότι το Facebook πρόσθεσε περίπου 32 εκατ. καθημερινούς χρήστες και 49 εκατ. σε μηνιαία βάση, στη διάρκεια του 2ου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης. Από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Facebook, προκύπτουν κάποια εξίσου εντυπωσιακά μεγέθη, όπως: ότι οι μηνιαίοι χρήστες της υπηρεσίες WhatsApp ανέρχονται πλέον σε 800 εκατ., ο αριθμός των ανθρώπων, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Instagram σε μηνιαία βάση φτάνει τα 300 εκατ., ενώ περίπου 700 εκατ. μηνιαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το Messenger.

Να σημειωθεί ότι το Facebook είναι το κοινωνικό δίκτυο με τους περισσότερους χρήστες στην Ελλάδα, καθώς το ποσοστό όσων διαθέτουν λογαριασμό στην ιστοσελίδα ανήλθε, το 2ο τρίμηνο του 2015, σε 50,1%.

Mobile χρήστες
Στο μεταξύ, από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι αυξάνεται διαρκώς και ο αριθμός των χρηστών, που επιλέγουν να συνδεθούν στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από φορητές συσκευές. Συγκεκριμένα, τόσο ο χρόνος χρήσης μέσω smartphone, όσο χρήστες που συνδέονται ακόμη και εν κινήσει, έχουν φθάσει τα 1,31 δις (αύξηση 23% έναντι του 2014).

Ως αποτέλεσμα, το mobile εξακολουθεί να καταλαμβάνει κομβική θέση στις προτεραιότητες της ιστοσελίδας, καθώς, ήδη, συμμετέχει δυναμικά στα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το mobile αντιπροσωπεύει, πλέον, το 76% των εσόδων του Facebook από διαφημίσεις, παράγοντας έσοδα $2,9 δις, αυξημένα κατά 75% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με μελέτη της Deloitte, με τίτλο “Facebook’s Global Economic Impact”, η οποία ανέλυσε την επιρροή του μέσου σε επίπεδο marketing, applications και συνδεσιμότητας και τη μετέφρασε σε οικονομικό αποτέλεσμα και θέσεις εργασίας, η δημοφιλής ιστοσελίδα εισέφερε το 2014 στην παγκόσμια οικονομία κεφάλαια της τάξης των €200 δις, ενώ την ίδια στιγμή ευθύνεται για 4,5 εκατ. θέσεις εργασίας.
Η συνεισφορά του, μόνο στην ευρωπαϊκή οικονομία, κατά το 2014 μεταφράστηκε σε €44 δις. Η δε συμμετοχή του δημοφιλούς μέσου στην απασχόληση εκτιμάται σε 783.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ-28.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ