Νέα

Dow Chemical Company και IBM συμμαχούν για νέα επένδυση στο χώρο της τεχνολογίας στην Ελλάδα

peoplewalk





Τις δυνάμεις τους, με θέρετρο την Ελλάδα και αντικείμενο τη δημιουργία κέντρου για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων (Information Systems Delivery Center), ενώνουν οι κολοσσοί Dow Chemical Company και IBM. Στην ουσία, ο αμερικανικός όμιλος της IBM, λειτουργώντας ως κόμβος για την ευρύτερη περιοχή, θα αξιοποιήσει το υψηλής κατάρτισης εγχώριο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων της Dow διεθνώς, με έμφαση τις αναδυόμενες αγορές.

Επί των σχεδίων τους, οι διοικήσεις των δύο πολυεθνικών ενημέρωσαν χθες τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά. Όπως διευκρινίστηκε, η IBM αρχικά θα παράσχει υπηρεσίες διαχείρισης έργων και υπηρεσίες υποδομών πληροφοριακών συστημάτων στη Dow. Οι εν λόγω υπηρεσίες θα παρέχονται από τα  κεντρικά γραφεία της IBM στην Αθήνα και θα τεθούν σε λειτουργία σε επόμενο χρόνο εντός του 2014. 

Ωστόσο, η συνεργασία έχει μεγαλύτερο βάθος, αφού υπάρχουν προοπτικές επέκτασης σε τομείς, όπως η ανάλυση επιχειρηματικών δεδομένων και η υποστήριξη λογισμικού, αξιοποιώντας το Κέντρο Εξειδίκευσης (Center of Competence) για Big Data και Business Analytics στην Ελλάδα, το οποίο η IBM έχει ήδη δρομολογήσει. 

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το ένατο, σε διεθνές επίπεδο, αντίστοιχο Κέντρο, που δημιουργεί η IBM. Το νέο κέντρο θα ηγηθεί συνεργασιών με επιχειρήσεις και οργανισμούς στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή στους τομείς των Big Data και  Business Analytics, σε στενή συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο αντίστοιχων κέντρων της IBM στο Βερολίνο, το Πεκίνο, το Ντάλας, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Τόκιο, την Ουάσινγκτον και τη Ζυρίχη.

Διαρκής δέσμευση
“Η συνεργασία μας αποδεικνύει τη διαρκή δέσμευση μας στην Ελλάδα και τους πολίτες της. Είμαστε υπερήφανοι, που αποτελούμε μέρος ενός αυξανόμενου αριθμού καινοτόμων επιχειρήσεων, που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργούν θέσεις εργασίας στην τοπική αγορά”, δήλωσε ο Andrew N. Liveris, πρόεδρος και CEO της Dow Chemical Company.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος και CEO της ΙΒΜ, κυρία Ginni Rometty, ανέφερε: “Πιστεύουμε ότι τόσο η Dow, όσο και η IBM, θα ωφεληθούν από την καινοτομία, που πηγάζει από μια νέα γενιά ταλέντου και υψηλής εξειδίκευσης, που είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα. Προσβλέπουμε στην ευκαιρία να συμβάλουμε στην υλοποίηση της καθοδηγούμενης από την αγορά στρατηγικής της Dow”.

Ο γενικός διευθυντής της IBM στην Ευρώπη, κ. Rich Hume, σχολίασε ότι η συνεργασία θα ενισχύσει τις τεχνολογικές δυνατότητες και το ταλέντο, που υπάρχει στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νότης Μηταράκης, τόνισε ότι από τη συνεργασία θα δημιουργηθεί αριθμός ποιοτικών θέσεων εργασίας: “Καθημερινά το ποιοτικό επενδυτικό κλίμα αλλάζει. Είναι σημαντική η ροή των ξένων επενδύσεων”, τόνισε, σημειώνοντας ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών να επενδύσουν στην Ελλάδα, λόγω και του υψηλού επιπέδου μόρφωσης των νέων παιδιών. 

Να σημειωθεί ότι η IBM παρέχει Υπηρεσίες Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων στη Dow, μέσω πολλαπλών διεθνών κέντρων (Service Delivery Centers), με υπηρεσίες σε 60.000 χρήστες, σε 11 γλώσσες, σε 54 χώρες και σε 6 ηπείρους.  

Νατάσα Φραγκούλη
fragouli@sepe.gr

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ