Φορητές Συσκευές και Cloud οι Βασικές Προτεραιότητες του νέου CEO της Microsoft, Satya Nadella

Νέα

05 Φεβρουαρίου 2014Οι Φορητές Συσκευές και το Cloud, παράλληλα με την επικέντρωση στην παραγωγή hardware και στις υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, αποτελούν την κορωνίδα των προτεραιοτήτων του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Satya Nadella.

Μετά από μήνες, το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ανακοίνωσε επίσημα χθες την ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Nadella. Οι διοικητικές αλλαγές στη Microsoft δεν εξαντλούνται στην αλλαγή φρουράς στη θέση του CEO, καθώς, άλλη μια ιστορική εξέλιξη συνιστά η αποχώρηση του συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου της εταιρείας.Είμαστε πεινασμένοι να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Η βιομηχανία μας δεν σέβεται την παράδοση, σέβεται μόνο την καινοτομία. Στόχος της δουλειάς μας είναι να θριαμβεύσει η εταιρεία σε τομείς όπως το κινητό και το cloud που έχουν τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο ” ανέφερε ο νέος CEO σε επιστολή του προς το προσωπικό της Microsoft.

Ο ινδικής καταγωγής 46χρονος Satya Nadella είναι ο τρίτος μόλις Διευθύνων Σύμβουλος στην 39χρονη ιστορία της Microsoft, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Steve Ballmer, ο οποίος βρισκόταν στη διοικητική πυραμίδα της πολυεθνικής από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο ίδιος ανεβαίνει τα σκαλιά της διοικητικής ιεραρχίας στη Microsoft, στην οποία κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του Executive Vice President των τομέων Cloud και Enterprise.

Διοικητικές αλλαγές
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αναμόρφωσης, δεν υπάρχει καλύτερο άτομο για να καθοδηγήσει τη Microsoft από τον Satya Nadella ”, δήλωσε ο Bill Gates, ιδρυτής της Microsoft και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος αφήνει τη θέση του προέδρου στον John Thompson, μέχρι τώρα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, και αποκτά συμβουλευτικό ρόλο με τον τίτλο “Technology Advisor”.

Έχοντας δουλέψει μαζί του για πάνω από 20 χρόνια, γνωρίζω ότι ο Satya είναι ο σωστός ηγέτης την σωστή ώρα για τη Microsoft ”, σχολίασε, από την πλευρά του, ο Steve Ballmer, που ανακοίνωσε στις 23 Αυγούστου 2013, ότι θα παραιτούνταν όταν θα οριζόταν ο διάδοχος του.

Με την προσθήκη του Nadella, το Διοικητικό Συμβούλιο της Microsoft απαρτίζεται από: τον Steve Ballmer, την Dina Dublon, πρώην Οικονομική Διευθύντρια της JPMorgan Chase, τον Bill Gates, τη Maria M. Klawe, Πρόεδρο του Harvey Mudd College, τον Stephen J. Luczo, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Seagate Technology PLC, τον David F. Marquardt, Γενικό Συνεργάτη της August Capital, τον Nadella, τον Charles H. Noski, πρώην Διευθυντή της Bank of America Corp., τον Dr. Helmut Panke, πρώην Πρόεδρο του ΔΣ της BMW Bayerische Motoren Werke AG και τον John W. Thompson, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Virtual Instruments.Who is Who
Ο γεννημένος το 1967 στο Hyderabad της Ινδίας, Satya Nadella είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Electronics and Communication από το Πανεπιστήμιο του Manipal ενώ διαθέτει δύο ακόμα πτυχία μετά την μετακίνηση του στην Αμερική, αυτό του Master of Science στην Επιστήμη των Υπολογιστών καθώς και Master of Business Administration από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τη Sun Microsystems, ενώ εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft το 1992. Στην πορεία του στη Microsoft επέφερε στρατηγικές και τεχνικές αλλαγές σε όλη την γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας, με πιο σημαντική τη μετάβαση της εταιρείας στο cloud και την ανάπτυξη μιας από τις μεγαλύτερες υποδομές σε cloud παγκοσμίως, για την υποστήριξη του Bing, του Xbox, του Office και άλλων υπηρεσιών.

Η τελευταία προαγωγή έρχεται τον περασμένο Ιούλιο όπου σε μια ριζική αναδιοργάνωση τμημάτων και στελεχών της Microsoft , ο Nadella ορίζεται υπεύθυνος του νεοσυσταθέντος τμήματος Cloud & Enterprise Engineering group το οποίο αποτελεί αντικαθιστά το τμήμα Server and Tools business.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ