Νέα

Αναβαθμίζεται περαιτέρω η ποιότητα του δορυφορικού ευρυζωνικού ίντερνετ - Στα θρανία 4.000 εγκαταστάτες εξοπλισμού

broadnew1_s



Ένα ορόσημο στην προσπάθεια για τον περιορισμό του ψηφιακού χάσματος στην Ευρώπη, πέτυχαν οι υπηρεσίες δορυφορικού ευρυζωνικού ίντερνετ. Στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος κατάρτισης, περίπου 4.000 εγκαταστάτες δορυφορικού εξοπλισμού έχουν εκπαιδευτεί, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές εγκαταστάσεις για την υπηρεσία δορυφορικού ευρυζωνικού ίντερνετ στους κατοίκους περιοχών με περιορισμένη ή χωρίς πρόσβαση σε επίγεια τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Τις συγκεκριμένες επιδόσεις γνωστοποίησε η Eutelsat (ένας από τους κορυφαίους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως).

Μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στο είδος του και παρέχεται δωρεάν σε οκτώ διαφορετικές γλώσσες, έχει βοηθήσει 4.000 εγκαταστάτες από 20 χώρες της Ευρώπης να ενημερωθούν για τις βέλτιστες πρακτικές και να υιοθετήσουν κοινούς κανόνες εγκατάστασης δορυφορικού εξοπλισμού. 

Όπως ανακοίνωσε η Eutelsat στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του All Digital ExpoForum, το οποίο διοργανώθηκε στη Βιτσέντσα, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και το 2014, δίνοντας τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε 1.000 επιπλέον εγκαταστάτες από τα Βαλκάνια, τη Σκανδιναβία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Πολωνία. Μέσα από τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου εξειδικευμένων συνεργατών, η Eutelsat ενισχύει την προσπάθεια της Ευρώπης για καθολική πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και παράλληλα ενισχύει την απασχόληση, βοηθώντας τους εγκαταστάτες δορυφορικής τηλεόρασης να αποκτήσουν ακόμη περισσότερες δεξιότητες και επαγγελματικές ευκαιρίες. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης έχει κερδίσει την αναγνώριση του Global VSAT Forum (GVF), στο οποίο συμμετέχουν πάροχοι προηγμένων δορυφορικών υπηρεσιών από ολόκληρο τον κόσμο. 

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα Tooway™ Installer Training περιλαμβάνει μαθήματα με ειδικευμένους τεχνικούς και πρακτική εξάσκηση, καθώς και μια interactive εφαρμογή για την ολοκλήρωση του site survey, της εγκατάστασης του πιάτου και της ευθυγράμμισης με το δορυφόρο. Παράλληλα, παρέχεται πρόσβαση σε ένα ειδικευμένο portal για πιστοποιημένους εγκαταστάτες, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν διάφορες χρηστικές πληροφορίες, εργαλεία και υπηρεσίες που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των εγκαταστάσεων τους. Οι υπηρεσίες Tooway™ απευθύνονται κυρίως σε οικιακούς και επαγγελματικούς χρήστες, οι οποίοι δεν έχουν καμία δυνατότητα πρόσβασης σε υποδομές κινητών ή σταθερών ευρυζωνικών επικοινωνιών, ή περιορίζονται σε ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 2 Mbps. Παρέχονται μέσω του KA-SAT, του ισχυρότερου δορυφόρου στην Ευρώπη, ενώ ο τερματικός εξοπλισμός αποτελείται από ένα δορυφορικό μόντεμ και ένα πιάτο μικρής διαμέτρου (77cm) 

Σχετικά με την Eutelsat
Με εμπορικά αξιοποιήσιμη χωρητικότητα σε 31 δορυφόρους, οι οποίοι παρέχουν κάλυψη σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία και σε σημαντικά τμήματα της Αμερικανικής ηπείρου και της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού, η Eutelsat Communications αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους δορυφορικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία της 30ης Ιουνίου 2013, οι δορυφόροι της Eutelsat εκπέμπουν 4.600 τηλεοπτικά κανάλια σε περισσότερους από 200 εκατομμύρια οικιακούς χρήστες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, μεταφέροντας καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση. 

© Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας - ΣΕΠΕ, 2008 - 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ