Νέα

"Με το δεξί" η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Δυτική Ευρώπη το 2015 - Αύξηση 9,5% τον Ιανουάριο

laptopfinger

Θετική εκκίνηση έκανε η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών στη Δυτική Ευρώπη το 2015, με τις πωλήσεις να αυξάνονται -σε όγκο- κατά 9,5% τον Ιανουάριο του 2015 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Η θετική επίδοση του πρώτου μήνα της τρέχουσας χρήσης ήρθε ως συνέχεια ενός πολύ καλού τριμήνου, καθώς η αγορά διευρύνθηκε κατά 20,1% την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2014. 

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στην Αυστρία, όπου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 29,1% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτεραΣύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία CONTEXT, τον Ιανουάριο του 2015 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών (Desktops, Notebooks, PC Workstations) για ιδιώτες καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη ενισχύθηκαν κατά 12,4% σε ετήσια βάση, με την άνοδο του τελευταίου τριμήνου του 2014 να διαμορφώνεται ποσοστιαία στο 24,1%. Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς επιβραδύνθηκε τον πρώτο μήνα του 2015 -σε σχέση με την εορταστική περίοδο του 2014- οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για ιδιώτες καταναλωτές στη Δυτική Ευρώπη  υποστηρίχθηκαν από την καλή επίδοση των Notebooks, αλλά και των Desktops. 

Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών για επαγγελματική χρήση στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης ήταν αυξημένες, τον πρώτο μήνα του 2015, σε ποσοστό 6,5%, ενώ η αντίστοιχη επίδοση του τελευταίου τριμήνου του 2014 ήταν 15,1%. Η επιβράδυνση των πωλήσεων κατά τον πρώτο μήνα της τρέχουσας χρήσης, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, αποδίδεται στην υποχώρηση του τομέα των σταθερών υπολογιστών κατά 14,3% τον Ιανουάριο του 2015.

Οι επιδόσεις ανά χώρα
Τα στοιχεία της CONTEXT αποδίδουν στην αυστριακή αγορά τη μεγαλύτερη -ποσοστιαία- αύξηση όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών (Desktops, Notebooks, PC Workstations) τον Ιανουάριο του 2015, με την άνοδο να διαμορφώνεται σε 29,1%. "Με το δεξί" μπήκε στο 2015 και η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ισπανία, όπου οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατα 19,1% τον πρώτο μήνα του 2015, σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά και αυτή της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία κινήθηκε ανοδικά κατά 19,1% τον Ιανουάριο. Σημαντική άνοδο πωλήσεων κατέγραψε η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και στο Βέλγιο, όπου τον Ιανουάριο το ποσοστό της ανόδου κινήθηκε ποσοστιαία στο 17,4% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ θετική ήταν και η επίδοση της ιταλικής αγοράς, που διευρύνθηκε κατά 15,4%. 

Πιο υποτονική ήταν η αύξηση, που σημειώθηκε στις αγορες της Σουηδίας και της Γαλλίας, με τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών να ενισχύονται κατά 6,1% και 4,5% αντίστοιχα. Αντίθετα, πάντως, οι αγορές σε Γερμανία και Ελβετία βρέθηκαν σε αρνητικό πρόσημο, με τη μεν πρώτη να υποχωρεί κατά 10,8% και τη δεύτερη κατά 5,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ