Νέα

Tablets και smartphones κατακτούν -και- την αγορά του gaming

smartphongaming

Ψήφο εμπιστοσύνης σε tablets και smartphones -και- για τις ανάγκες του gaming δίνουν πλέον οι καταναλωτές, με τους gamers αφενός να παίζουν πιο συχνά μέσω φορητών συσκευών και αφετέρου να αφιερώνουν σε αυτές όλο και περισσότερο χρόνο σε ημερήσια βάση. Οι φανατικοί των παιχνιδιών αφιερώνουν πλέον τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα στο mobile gaming, χρόνος αυξημένος κατά περίπου 60% σε σχέση με το 2012, όταν η αντίστοιχη χρονική διάρκεια ήταν μία ώρα και είκοσι λεπτά.  

Οι καταναλωτές αφιερώνουν πλέον δύο ώρες -ημερησίως- στο gaming μέσω φορητών συσκευών από 20 λεπτά το 2012Σύμφωνα με το τελευταίο σχετικό report του NPD Group, με τίτλο "Mobile Gaming 2014",  η διεύρυνση της αγοράς των tablets και οι συνεχιζόμενες βελτιώσεις σε επίπεδο τεχνολογίας φέρνουν αυτές τις συσκευές στο επίκεντρο της αγοράς του gaming. Ενδεικτικό του κομβικού ρόλου, που καταλαμβάνουν πλέον οι φορητές συσκευές -γενικότερα- και τα tablets -ειδικότερα- στην αγορά του gaming είναι ότι, εκτός από τον αυξημένο χρόνο που τους αφιερώνουν οι gamers, οι τελευταίοι εμφανίζονται πλέον όλο και πιο πρόθυμοι να πληρώσουν μεγαλύτερα ποσά για τις σχετικές υπηρεσίες.  

Σύμφωνα με τους αναλυτές του NPD Group, τις θετικές αυτές ενδείξεις επιβεβαιώνουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι app gamers κάνουν σήμερα μια αγορά -εντός της εφαρμογής- σε ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Mobile vs PC
H έρευνα, πάντως, διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία τω mobile gamers συνήθως παίζει video games και μέσα από άλλες συσκευές και πλατφόρμες. Μάλιστα, μόνο ένας στους πέντε παίκτες είναι αποκλειστικά mobile gamer. Ωστόσο, για τους παίκτες που χρησιμοποιούν τόσο φορητές συσκευές όσο και κονσόλες ή άλλες πλατφόρμες για gaming, ο χρόνος που αφιερώνουν στο mobile gaming είναι σαφώς περισσότερος. 

Πάντως, αν και ο χρόνος για το παιχνίδι μέσω φορητών συσκευών αυξάνεται, οι παιχνιδομηχανές και το gaming μέσω σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή κάθε άλλο παρά χάνει τη δημοτικότητητά του, καθώς οι παίκτες αφιερώνουν σε αυτό τον ίδιο χρόνοο σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα. 

Για τους λάτρεις του mobile gaming εκείνο που κάνει τις φορητές συσκευές -και ειδικά τα tablets- όλο και πιο δημοφιλή είναι η υπολογιστική ισχύς τους και οι ολοένα αυξανόμενες ταχύτητές τους. Οι δυο αυτές διαπιστώσεις οδηγούν τους αναλυτές στην εκτίμηση ότι ένα tablet μπορεί σε 3 ή 4 χρόνια από σήμερα να έχει μεγαλύτερη ισχύ από μία τυπική κονσόλα. Αυτό δεν αποκλείεται να δημιουργή σει νέες συνθήκες στηνν αγορά, προσφέροντας μία πιο έντονη gaming εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ