Νέα

Διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά η Ricoh International

peopletech12

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει η Ricoh International - από τους κορυφαίους ομίλους παγκοσμίως στο χώρο των εκτυπωτικών λύσεων - διευρύνοντας την εν Ελλάδι παρουσία της, μέσω στρατηγικής συνεργασίας με την Intertech. Η συνεργασία αφορά στην αντιπροσώπευση από την Intertech, - εταιρεία του ομίλου Demcο - των λύσεων εκτύπωσης σε εταιρικούς και μη πελάτες. Μέσω της συνεργασίας, η Ricoh προσβλέπει σε διεύρυνση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά στο 20% την επόμενη τριετία - δηλαδή σε επίπεδα αντίστοιχα με το μερίδιο του ιαπωνικού ομίλου στην Ευρώπη - από περίπου 10% σήμερα. Αν και η Ricoh διαθέτει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, καταλαμβάνει την 8η θέση μεταξύ των εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των εκτυπωτικών λύσεων, με τη στρατηγική συνεργασία με την Intertech θέτει τις βάσεις για ενίσχυση της δραστηριότητας της στη χώρα μας.

Στην ελληνική αγορά, από το Μάρτιο, οι εκτυπωτικές λύσεις της Ricoh, μετά τη συνεργασία με την IntertechΌσον αφορά την Intertech, όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση, η νέα διεθνής συνεργασία θα εισφέρει μεταξύ €2,5 εκατ. - €3 εκατ. στον κύκλο εργασιών του 2015, ενώ οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πρόσθετα ετήσια έσοδα της τάξης των €7 εκατ. - €10 εκατ. ετησίως εντός της τριετίας. Ο κ. Πολιτόπουλος, αναφερόμενος στην ανάληψη της διανομής των προϊόντων Ricoh στην ελληνική αγορά, τη χαρακτήρισε “πρόκληση” για την Intertech. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Ricoh στον τομέα των εκτυπώσεων, για επιχειρήσεις και ιδιώτες, θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά μέχρι τα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι, εκτός από τις εκτυπωτικές λύσεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες, η συμφωνία των δύο εταιρειών εστιάζει και στον τομέα των υπηρεσιών διαχείρισης εκτυπώσεων (managed print services - MPS), που έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφιλείς μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων.

Οι εταίροι
Το προφίλ της Ricoh παρουσίασε σε ενημερωτική εκδήλωση ο CEO RIBV της Ricoh, κ. Henning Rudbech, σημειώνοντας ότι η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1936, είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια αγορά διαχείρισης εγγράφων. Με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες ανά τον κόσμο και 100.000 εργαζόμενους, η πλειοψηφία των οποίων είναι εγκατεστημένη στην Ευρώπη, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε εταιρικούς και μη πελάτες, μέσα από ένα δίκτυο πωλήσεων, που αριθμεί περισσότερους από 200 συνεργάτες.

Ο ITDC Director της Ricoh, κ. Richard Allison, διευκρίνισε ότι στην ελληνική αγορά θα διατίθεται το σύνολο των προϊόντων της Ricoh, που περιλαμβάνει από προσιτούς εκτυπωτές, που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές, μέχρι λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλων επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Demco, κ. Δημήτρης Κοντομηνάς  (σσ βασικός μέτοχος της Intertech είναι ο όμιλος Demco του γνωστού επιχειρηματία) προϊδέασε για νέες συμφωνίες της Intertech, η οποία σήμερα διαθέτει στην Ελλάδα τα προϊόντα της Panasonic. Ο ίδιος προανήγγειλε – έμμεσα - την επέκταση της εταιρείας στον τομέα των προϊόντων και λύσεων ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι έπονται και άλλες συμφωνίες, που θα συμπληρώσουν το portfolio των προϊόντων, που διανέμει στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ