Νέα

Μεγάλη συμμετοχή στη Δράση Ψηφιακή Αλληλεγγύη: 30.615 κουπόνια την πρώτη ημέρα

tabletsnew1

Θερμής υποδοχής έτυχε η Δράση “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”, καθώς μόνο κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα ενεργοποίησής της, εκδόθηκαν περίπου 30.615 κουπόνια. Οι 290.000 πολίτες δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος μπορούν, από χθες, να εκδίδουν ηλεκτρονικά τα κουπόνια για τη χορήγηση του λεγόμενου ψηφιακού μερίσματος, δηλαδή δωρεάν laptop ή tablet και σύνδεσης Ίντερνετ για 12 μήνες.

Μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα e- inclusion.gr, οι 290.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος μπορούν έως τις 30 Ιουνίου 2015 να εκτυπώνουν το σχετικό κουπόνι και εν συνεχεία, να επισκέπτονται ένα από τα εγκεκριμένα καταστήματα της Δράσης “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”.

Ο δικαιούχοι μπορούν, επίσης, μέσω  της  ιστοσελίδας να αναζητούν τους παρόχους/προμηθευτές της επιλογής τους και να εντοπίζουν τις διαθέσιμες προσφορές. Αφού επιλέξουν τον πάροχο/προμηθευτή που επιθυμούν, θα επισκέπτονται το κατάστημα, εντός της περιόδου ισχύος της “Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης”, για να την εξαργυρώσουν, λαμβάνοντας:

  • Επιδότηση €12 το μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή),
  • Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop, αξίας έως €230, καθώς και
  • Υπηρεσίες υποστήριξης - κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε email, internet,e-gov υπηρεσίες, μέχρι €60.

Η Δράση, προϋπολογισμού €100.000.000, σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση”, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.

Υλοποιείται δε με τη συνεργασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του ΕΔΕΤ. Ο σχεδιασμός της και η ένταξή της στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” ολοκληρώθηκε εντός του 2014, ενώ στις 5 Ιανουαρίου 2015 άνοιξε η εφαρμογή προς τους παρόχους - προμηθευτές και από χθες για τους δικαιούχους πολίτες.

Πρώτη ημέρα λειτουργίας
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, στη Δράση έχουν ενταχθεί πλήρως 94 πάροχοι/προμηθευτές (επτά τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, 57 franchisees τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, τριάντα εμπορικές επιχειρήσεις πώλησης υπολογιστικού εξοπλισμού με δικαίωμα σύναψης τηλεπικοινωνιακού συμβολαίου.

Επίσης, εκκρεμεί η διαδικασία για 378 παρόχους/προμηθευτές, οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν συμπληρωματικά στοιχεία του φυσικού τους φακέλου, ώστε να ολοκληρωθεί η ένταξη τους στη Δράση.

Η δεύτερη φάση για την εγγραφή παρόχων/προμηθευτών στη Δράση ξεκινάει σήμερα και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 30 Απριλίου 2015.

Να σημειωθεί ότι οι Περιφέρειες που θα ωφεληθούν από τη Δράση “Ψηφιακή Αλληλεγγύη” είναι: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη 47.506 δικαιούχοι, Θεσσαλία 52.477, Ήπειρος 22.588, Δυτική Ελλάδα 57.702, Ιόνια νησιά 13.220, Πελοπόννησος 40.464, Βόρειο Αιγαίο 14.753 και Κρήτη 40.527 δικαιούχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ