Από σήμερα η παροχή δωρεάν laptop - tablet και σύνδεσης στο Ίντερνετ σε 290.000 δικαιούχους

Νέα

04 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκινά, από σήμερα, η διαδικασία για τη χορήγηση του λεγόμενου ψηφιακού μερίσματος, δηλαδή δωρεάν laptop ή tablet και σύνδεσης Ίντερνετ για 12 μήνες, στους δικαιούχους. Οι περίπου 290.000 πολίτες, δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, θα μπορούν - από σήμερα και μέχρι τις 30 Ιουνίου - να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Ψηφιακή Αλληλεγγύη”.

Οι δικαιούχοι του “κοινωνικού μερίσματος”, μέσω της σελίδας e-inclusion.gr, θα εξαργυρώνουν το κουπόνι τουςΟ κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω  της ιστοσελίδας  της Δράσης, www.e-inclusion.gr και με χρήση των κωδικών του στο Taxisnet, να δει αν είναι επιλέξιμος. Στη συνέχεια, θα τυπώνει το μοναδικό κωδικό της “Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης”, που του αντιστοιχεί ή θα τον λαμβάνει στο e-mail του ή στο κινητό του.

Ο δικαιούχοι, μέσω  της  ιστοσελίδας, θα μπορούν να αναζητούν τους παρόχους/προμηθευτές της επιλογής τους και να εντοπίζουν τις διαθέσιμες προσφορές. Αφού επιλέξουν τον πάροχο/προμηθευτή που επιθυμούν, θα επισκέπτονται το κατάστημα, εντός της περιόδου ισχύος της “Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης”, για να την εξαργυρώσουν, λαμβάνοντας:

  • Επιδότηση €12 το μήνα στη συνδρομή ευρυζωνικής σύνδεσης (κινητή ή σταθερή),
  • Ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop, αξίας έως €230,
  • καθώς και Υπηρεσίες υποστήριξης - κατάρτισης σε χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον, όπως πρόσβαση σε e-mail, internet, e-gov υπηρεσίες, μέχρι €60.

Προϋπολογισμός
Η Δράση, προϋπολογισμού €100.000.000, σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση”, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΤΠΑ.

Οι Περιφέρειες, που θα ωφεληθούν από το Δράση “Ψηφιακή Αλληλεγγύη” είναι: Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 47.506 δικαιούχοι, Θεσσαλία 52.477, Ήπειρος 22.588, Δυτική Ελλάδα 57.702, Ιόνια νησιά 13.220, Πελοπόννησος 40.464, Βόρειο Αιγαίο 14.753 και Κρήτη 40.527 δικαιούχοι.

Οι πάροχοι
Στη Δράση συμμετέχουν όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι: Cyta Hellas, Vodafone, ΟΤΕ, Hellas Online, Wind Ελλάς, Forthnet και Cosmote. Επίσης, έχουν οριστικοποιηθεί και οι εμπορικές επιχειρήσεις πώλησης υπολογιστικού εξοπλισμού, που κρίθηκε ότι πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στο πρόγραμμα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021