Νέα

Πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες Internet, μέσω επιδότησης, για τις ελληνικές εταιρείες

fibre_me_adobestock_115421360

Τον δρόμο του υπερ-ταχύτατου Διαδικτύου ανοίγουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσα από το πρόγραμμα Superfast Broadband (SFBB). Χιλιάδες επιχειρήσεις, κυρίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, σε όλη τη χώρα θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εύκολα πρόσβαση στο Διαδίκτυο με υπερυψηλές ταχύτητες και με επιδότηση, που συνολικά ανέρχεται σε €360 ανά σύνδεση. Ο δρόμος των υπερυψηλών ταχυτήτων ανοίγει για το ελληνικό επιχειρείν μέσα από την επέκταση της δράσης Superfast Broadband, ώστε να καλύψει και τις επιχειρήσεις εκτός από τους ιδιώτες. Σημειώνεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε €50 εκατ.

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για επέκταση του έργου Superfast Broadband, ώστε να καλύψει και τις μικρομεσαίες επιχειρήσειςΤη σχετική απόφαση για την επέκταση του προγράμματος και στις επιχειρήσεις υπέγραψαν οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η δράση “Superfast Broadband” αφορά στην παροχή σύνδεσης στο Διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα και υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει.

Ultrafast Broadband
Στο μεταξύ, όπως γνωστοποίησε χθες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εντός χρονοδιαγραμμάτων προχωρούν έως τώρα οι διαδικασίες για το έργο του Ultrafast Broadband (UFBB), με την ολοκλήρωση του οποίου θα παρέχονται υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω οπτικών ινών σε πάνω από 2,4 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εγκρίνει τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των €276,57 εκατ., κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2019. Η έγκριση της Επιτροπής για τη χρηματοδότηση του UFBB αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου, διασφαλίζοντας το τμήμα της χρηματοδότησης που προέρχεται από δημόσιους πόρους. “Η εξέλιξη αυτή αποτελεί το τελευταίο βήμα αναφορικά με τη δημόσια συμμετοχή στη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα) στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη”, αναφέρει το αρμόδιο Υπουργείο. 

WiFi4EU
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Υπουργείο, η Ελλάδα καταγράφει - μέχρι σήμερα - την υψηλότερη επίδοση στην Ευρώπη, όσον αφορά το ποσοστό των Δήμων που έχουν ζητήσει χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU για την ανάπτυξη σημείων σε δημόσιους χώρους με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Το 82,7% των ελληνικών Δήμων έχει ήδη εγγραφεί στην ειδική online υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να λάβει επιδότηση €15.000 έκαστος για την ανάπτυξη ασύρματων υποδομών σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα ή πλατείες.

“Ανεβάζουμε ρυθμούς προκειμένου να πετύχουμε έναν σημαντικό στόχο, την αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου στη χώρα μας μέσω σύγχρονων υποδομών”, σχολιάζει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Αντώνης Τζωρτζακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ