Νέα

“Android ΤV”, wearable συσκευές, τηλεοράσεις 4Κ, IoT στο επίκεντρο της CES 2015

android

Οι τηλεοράσεις αποκτούν υψηλότερη ευκρίνεια και γίνονται ultra HD, υποδέχονται το λειτουργικό Android της Google, το Internet of Things (ΙοΤ) διασυνδέει από ψυγεία και τοστιέρες μέχρι αυτοκίνητα και φωτεινούς σηματοδότες και οι wearable συσκευές γίνονται πιο “έξυπνες”. Τις τάσεις αυτές καταγράφει, μέχρι σήμερα, η μεγάλη διεθνής έκθεση ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων “Consumer Electronics Show” (CES) 2015, που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας το διάστημα 6 έως 9 Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας αποκαλύπτουν, στη CES 2015, οι διεθνείς τεχνολογικοί κολοσσοίΗ “αφρόκρεμα” της διεθνούς τεχνολογικής σκηνής, συνεπής στο ραντεβού της, σκιαγραφεί τις νέες τάσεις στο χώρο της τεχνολογίας. Στις ανεξάντλητες δυνατότητες του IoT αναφέρθηκε ο CEO της Samsung Electronics, BK Yoon, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη CES 2015. Ο κ. Yoon ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την ενσωμάτωση του ΙοΤ στις τεχνολογίες της Samsung, σύμφωνα με το οποίο, σε πέντε χρόνια, όλες οι συσκευές Samsung θα είναι συνδεδεμένες (οι δε τηλεοράσεις ως το 2017), ενισχύοντας την επέκταση των ΙοΤ συσκευών στην αγορά. Ο κ. Yoon αναφέρθηκε, επίσης, στο σημαντικό ρόλο που παίζουν οι προγραμματιστές στην ανάπτυξη του ΙοΤ, ανακοινώνοντας ότι η Samsung θα επενδύσει περισσότερα από $100 εκατ. στην κοινότητα των προγραμματιστών της το 2015.

Στον τομέα του ΙοΤ, ήδη, οι προηγμένοι αισθητήρες της Samsung είναι τόσο ακριβείς, ώστε να αναγνωρίζουν τις συσκευές γύρω από έναν άνθρωπο και να του προσφέρουν την κατάλληλη υπηρεσία ή λύση. Για παράδειγμα, η Samsung αναπτύσσει ένα νέο τρισδιάστατο αισθητήρα, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη και τις πιο μικρές κινήσεις. Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε chips, όπως το ενσωματωμένο ePOP (Embedded Package on Package) και το Bio-Processor, τα οποία χάρη στην ενεργειακή απόδοση και το compact μέγεθoς τους, μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλο εύρος συσκευών - και ειδικότερα σε wearables και φορητές συσκευές.

Τεχνολογία 4Κ
Οι τεχνολογικές τάσεις, στον τομέα των τηλεοράσεων, δείχνουν σαφέστατα προς την κατεύθυνση της τεχνολογίας 4K Ultra High-Definition. Επίσης, οι συσκευές 4K εξοπλίζονται με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα AndroidTM TV της Google, για να προσφέρουν συνδεσιμότητα μεταξύ τηλεοράσεων και κινητών συσκευών. Ήδη, κατασκευαστές, όπως η Sony, η Sharp, Phillips ανακοίνωσαν ότι θα προσαρμόσουν τις συσκευές στο λειτουργικό σύστημα Android της Google, που εκτός από τα smartphones και τα tablets επεκτείνεται και στις smart τηλεοράσεις.

Η Sony, για παράδειγμα, παρουσίασε στο περίπτερό της τα νέα προϊόντα, που δίνουν έμφαση στην τεχνολογία 4K Ultra High-Definition, στον ήχο υψηλής ανάλυσης και τα SmartWear της Sony. Επιπλέον, η Sony εξοπλίζει μια ευρεία γκάμα τηλεοράσεων 4K και Full HD με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα AndroidTM TV της Google.

Η LG Electronics προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μιας διευρυμένης γκάμας συσκευών OLED, με ευλύγιστη (flexible), κυρτή ή επίπεδη οθόνη. Όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων LG 4K OLED του 2015 διαθέτουν την αποκλειστική τεχνολογία WRGB της LG, η οποία χάρη στη προσθήκη ενός λευκού sub-pixel, προσφέρει εντυπωσιακή γκάμα από ζωντανά, ρεαλιστικά χρώματα και άπειρο λόγο αντίθεσης, ενώ μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες εγγυώνται την τέλεια απόδοση των χρωμάτων και το επίπεδο του μαύρου σε κάθε καρέ.

Έξυπνα κράνη για δρομείς
Στον τομέα των wearable συσκευών, η Sony παρουσίασε το Smart B-Trainer, μια “όλα σε ένα”, ελαφριά συσκευή κεφαλής που δημιουργήθηκε ειδικά για δρομείς και η οποία διαθέτει τους απαραίτητους αισθητήρες για τρέξιμο και δυνατότητες αναπαραγωγής μουσικής. Η συσκευή ενθαρρύνει μια βιώσιμη ρουτίνα τρεξίματος και διευκολύνει την πρόοδο του αθλητή, επιλέγοντας αυτόματα τραγούδια με ρυθμό που ταιριάζει στους χτύπους της καρδιάς του και προσφέροντας ηχητική καθοδήγηση για μια σειρά από προγράμματα εκγύμνασης.

Από την πλευρά της, η Intel Corporation ανακοίνωσε μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών, όπως το Intel Curie, ένα hardware προϊόν πολύ μικρών διαστάσεων για λύσεις wearable, τα ιπτάμενα πολυπτέρυγα drones και εφαρμογές 3D.

Επίσης, αποκάλυψε μια wearable συσκευή σε συνεργασία με την Oakley, κορυφαία εταιρεία στη σχεδίαση γυαλιών με έμφαση στη μόδα και τις εφαρμογές στον αθλητισμό. Η Oakley είναι το πρώτο brand του ομίλου Luxottica με το οποίο η Intel εργάζεται για να συγκεράσει τα ανώτερης κλάσης, πολυτελή και αθλητικού τύπου γυαλιά με την έξυπνη τεχνολογία.

Στο μεταξύ, η εταιρεία παρουσίασε την True Key, μια νέα εφαρμογή για διάφορες πλατφόρμες από την Intel Security, που χρησιμοποιεί προσωπικούς δείκτες, όπως το πρόσωπο, συσκευές ή το δακτυλικό αποτύπωμα για να καταστήσει τη διαδικασία εισόδου (logging) πιο εύκολη και ασφαλέστερη. Επιπλέον, παρουσίασε τη Nixie, την πρώτη wearable camera που μπορεί να πετάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ