Νέα

Η ψηφιακή οικονομία στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Ρουμανία

peoplenew123

Η ψηφιακή οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής άτυπης συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σίμπιου της Ρουμανίας. Η Σύνοδος Κορυφής του Σιμπίου θα θέσει τις βάσεις για τη χάραξη των νέων προτεραιοτήτων της ΕΕ για τα επόμενα χρόνια με τη βιώσιμη ψηφιακή τεχνολογία να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων που απασχολούν το νέο θεματολόγιο της Ένωσης. Και στο προηγούμενο θεματολόγιο, που δημιουργήθηκε το 2014 από την Επιτροπή Γιούνκερ, μεταξύ των δέκα προτεραιοτήτων της ΕΕ περιλαμβανόταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή διατύπωσε μια σειρά συστάσεων πολιτικής για τον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον της σε έναν ολοένα και πιο πολυπολικό και αβέβαιο κόσμο. Η Επιτροπή συνέστησε το στρατηγικό θεματολόγιο της ΕΕ για την περίοδο 2019-2024 να επικεντρωθεί σε 5 βασικές διαστάσεις: -μια ανταγωνιστική Ευρώπη, που επενδύει στις τεχνολογίες του αύριο και υποστηρίζει τις μεγαλύτερες κατακτήσεις μας: την ενιαία αγορά, τη βιομηχανία μας και το κοινό μας νόμισμα, -μια προστατευτική Ευρώπη διότι η ειρήνη είναι δύναμη στον σημερινό κόσμο, -μια δίκαιη Ευρώπη που προασπίζει τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας, το κράτος δικαίου και την κοινωνική δικαιοσύνη στον σύγχρονο κόσμο, -μια βιώσιμη Ευρώπη που θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και μια επιδραστική Ευρώπη, που θα επιδιώξει να διατηρήσει και να επικαιροποιήσει το σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και το οποίο μας έχει εξυπηρετήσει τόσο καλά εδώ και τόσο καιρό.

Ο επιχειρηματικός κόσμος
Πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε δράση και συνεργασία από 100 CEOs για μια βιώσιμη ψηφιακή οικονομίαΕνόψει της σημερινής συνόδου, 100 διευθύνοντες σύμβουλοι επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνυπογράφοντας κοινή πρόσκληση του CSR Europe για δράση και συνεργασία, με στόχο την επιτάχυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δημιουργία ευημερίας χωρίς αποκλεισμούς. Καλούν επιχειρήσεις, φορείς, την κοινωνία των πολιτών και τους πολιτικούς να συμμετάσχουν σε διάλογο για την εφαρμογή μιας βιώσιμης, κυκλικής και ψηφιακής οικονομίας που θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή.

Από το βήμα του 3ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Brussels SDGs Summit) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, εκπρόσωποι των 100 διευθυνόντων συμβούλων απηύθυναν κοινή δήλωση για ευθυγράμμιση των πρωτοβουλιών τους με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ, ως οδικού χάρτη επιχειρηματικού μετασχηματισμού που δημιουργεί αξία για την κοινωνία, αλλά και για το επιχειρείν. Όλοι μαζί καλούν και άλλες επιχειρήσεις, κλαδικούς και άλλους φορείς, την κοινωνία των πολιτών και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να συμμετάσχουν σε διαδικασίες διαλόγου για οικοδόμηση εμπιστοσύνης, δημιουργώντας συνεργατικές πλατφόρμες και χρηματοδοτώντας μοντέλα για την εφαρμογή μιας βιώσιμης κυκλικής και ψηφιακής οικονομίας που θα ενισχύσει τη δια βίου απασχολησιμότητα και την κοινωνική συνοχή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ