Νέα

ΟΑΕΔ: Δωρεάν μαθήματα πληροφορικής από τη Microsoft σε ανέργους

microsoftwall

Τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες αποκτούν όλοι οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι, μέσα από το τριετές πρόγραμμα “Ακαδημία Πληροφορικής”, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία για τη δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, την οποία υλοποίησαν από κοινού ο ΟΑΕΔ και η Microsoft.

Eκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες μέσα από το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής»Στο πλαίσιο του προγράμματος όλοι οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της Microsoft, IT Academy. Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες, παγκοσμίως, με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένος θα έχει αποκτήσει εφόδια, που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά, εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος και στόχος είναι, σταδιακά, να επεκταθεί στο σύνολο των ενδιαφερόμενων εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η “Ακαδημία Πληροφορικής” έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας, με προοπτική - όπως τόνισαν χθες ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και η διευθύνουσα σύμβουλος της Microsoft Hellas, κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, παρουσιάζοντάς το πρόγραμμα - να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.

Υπηρεσίες
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν - χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση – υπηρεσίες, όπως παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής (λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων).

Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή, που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα download των μαθημάτων.

Επίσης, παρέχεται σε όλους τους ανέργους η παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης σε Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync), που δίνει τη δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός “εξελιγμένου Skype”, το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, μέσω του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων. Μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν, με απλό τρόπο, online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού, τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.

Στους ανέργους παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks, καθώς και χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote και Project Server.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ