Νέα

H Tesla επενδύει στο επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας

Έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στο υψηλής τεχνολογικής ποιότητας, εγχώριο επιστημονικό δυναμικό δίνει ο αμερικανικός κολοσσός της Tesla, με τη δημιουργία θυγατρικής στην Ελλάδα. Η αμερικανική πολυεθνική, μέσω της ολλανδικής θυγατρικής της, φαίνεται να επιβεβαιώνει δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, που τη θέλουν να αποκτά εταιρική βάση στην Ελλάδα.

Θυγατρική στην Ελλάδα, με την επωνυμία Tesla Greece, δημιουργεί η αμερικανική πολυεθνικήΗ πλέον προηγμένη τεχνολογικά αυτοκινητοβιομηχανία στην κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων, η οποία, παράλληλα, έχει εκτείνει τη δραστηριότητά της στον τομέα της ενέργειας, αλλά και της διαστημικής τεχνολογίας, προτίθεται να εγκαταστήσει στη χώρα δικό της κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (Research & Development-R&D). Το εταιρικό “όχημα” της Tesla στην Ελλάδα φέρει την επωνυμία Tesla Greece και καταχωρήθηκε στα μητρώα του ΓΕΜΗ Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα την Αγία Παρασκευή Αττικής. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο - και σε ένα βαθμό έχουν επιβεβαιωθεί από στελέχη της Tesla και Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους - η επένδυση στο κέντρο R&D αφορά τους ηλεκτρικούς κινητήρες των οχημάτων της, ενώ το κέντρο θα εγκατασταθεί σε κτίριο του Τεχνολογικού Πάρκου του Ερευνητικού Κέντρου “Δημόκριτος”.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Elon Mask, που βρίσκεται στο τιμόνι της Tesla έχει, ήδη, Έλληνες μηχανικούς στην ομάδα του, όπως τον επικεφαλής σχεδιαστή ηλεκτροκινητήρων, κ. Κωνσταντίνο Λάσκαρη. 

Η εταιρεία
Το Tesla ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα μηχανικών, που οραματίστηκαν την αυτοκίνηση βασισμένη σε ηλεκτρικά οχήματα και θέλησαν να αποδείξουν ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να είναι καλύτερα, πιο γρήγορα και πιο διασκεδαστικά απ’ ό, τι τα βενζινοκίνητα. Σήμερα, η Tesla κατασκευάζει όχι μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα, αλλά και άπειρα κλιμακούμενα προϊόντα ενέργειας, συνεχίζοντας να σχεδιάζει έναν αυτοκινούμενο κόσμο που δεν βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα και κινείται προς ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές.

Τα οχήματα της Tesla παράγονται στο εργοστάσιο της στο Fremont της Καλιφόρνια, όπου παράγεται και η συντριπτική πλειοψηφία των εξαρτημάτων του οχήματος.

Για τη δημιουργία ενός ολόκληρου οικοσυστήματος βιώσιμης ενέργειας, η Tesla κατασκευάζει, επίσης, ένα μοναδικό σύνολο ενεργειακών λύσεων, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες κατοικιών, σε ιδιωτικές εταιρείες και σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας τη δυνατότητα διαχείρισης της παραγωγής, αποθήκευσης και κατανάλωσης ανανεώσιμης ενέργειας.

“Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι ηλεκτρικές στήλες και η παραγωγή και αποθήκευση ανανεώσιμης ενέργειας υπάρχουν, ήδη, ως ανεξάρτητοι τομείς. Αλλά όταν συνδυαστούν, γίνονται ακόμη πιο ισχυροί. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε”, αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ