Νέα

Υπογράφηκε η μεταβίβαση της Cyta Hellas στη Vodafone

vodafonewall

Υπό τον έλεγχο της Vodafone περνά και επίσημα η Cyta Hellas, καθώς χθες υπεγράφη η συμφωνία για την πώληση του συνόλου των μετοχών της κυπριακής εταιρείας στην εν Ελλάδι θυγατρική της βρετανικής επιχείρησης. Η αρμόδια Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Κύπρου (CYTA) ανακοίνωσε χθες την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας πώλησης του συνόλου των μετοχών της ελληνικής θυγατρικής της στον προτιμώμενο προσφοροδότη (Preferred Bidder), τη Vodafone - Panafon Hellenic Telecommunications.

Το κόστος ανέρχεται σε €118,1 εκατ., η δε ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτεί τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεωνΗ υπογραφή της σχετικής συμφωνίας έρχεται σε συνέχεια της “πολυδιάστατης διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, σε στενή συνεργασία με έγκυρους συμβουλευτικούς οίκους διεθνούς εμβέλειας, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η CYTA.

Το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε €118,1 εκατ. και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα. 

Όπως σχολίασε χθες στην ανακοίνωσή της η CYTA, στο μεταβατικό στάδιο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη λειτουργική της εφαρμογή, “λαμβάνονται οι απαραίτητες πρόνοιες με γνώμονα τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της Cyta Hellas και τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υποστήριξης στους πελάτες της”. Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης, σημειώνεται: “η συμφωνία με μια από τις ισχυρότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, με μεγάλο κύρος και αναγνωρισμένη αξιοπιστία, δίνει επιχειρηματική συνέχεια στα όσα έχει δημιουργήσει η Cyta Hellas στην Ελλάδα και αξιοποιεί τις υφιστάμενες υποδομές της εταιρείας, παρέχοντας ταυτόχρονα νέες δυνατότητες για ποιοτικές και τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες προς όφελος των πελατών της”. 

Οι εργαζόμενοι
H CYTA εκφράζει - δια της ανακοίνωσης - τη βεβαιότητά της ότι οι εργαζόμενοι της Cyta Hellas θα έχουν τη δυνατότητα να αναδείξουν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τις δεξιότητες τους, μπροστά στις νέες προοπτικές, που ανοίγονται για την επαγγελματική τους ανέλιξη: “η CYTA ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση, τα στελέχη και το σύνολο των εργαζομένων για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη της εταιρείας όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Η συμβολή τους στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα είναι ουσιαστική στο επόμενο διάστημα”. 

Αναφορικά με το μέλλον της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, η εταιρεία στην ανακοίνωση της επισημαίνει ότι πλέον επικεντρώνεται απρόσκοπτα στην τεχνολογική ανάπτυξη και πρωτοπορία των κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών, παρέχοντας ολοκληρωμένες, αξιόπιστες και καινοτόμες υπηρεσίες στους πελάτες της. “Παράλληλα, ο Οργανισμός στοχεύει σε διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες, με προσήλωση στη μεγιστοποίηση της αξίας του. Στο πλαίσιο του καταλυτικού ρόλου της CYTA, για να καταστεί η Κύπρος ισχυρός διεθνής τηλεπικοινωνιακός κόμβος, έχει ληφθεί πρόνοια στη συμφωνία, ώστε η μητρική CYTA και οι θυγατρικές της να έχουν τη δυνατότητα ενδεχόμενης πρόσβασης σε υποδομές της CYTA HELLAS, αν τυχόν αξιοποίηση τους κριθεί χρήσιμη  μεσοπρόθεσμα”, αναφέρει η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ