Νέα

Σε ψηφιακά μονοπάτια το μάθημα της κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας

cardriver

Στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων της χώρας εισάγεται, πλέον, το μάθημα της Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, που εφεξής θα διδάσκεται στην Ελλάδα. Μάλιστα, η συστηματική διδασκαλία οδικής συνείδησης, συμπεριφοράς και ασφάλειας στα σχολεία, που ξεκινά το τρέχον έτος και εγκαθιδρύεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα τεθεί σε ψηφιακές βάσεις. Αυτό θα επιτευχθεί με τη λειτουργία  της διαδικτυακής πύλης  (portal) “e-Drive Academy”.

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα  «e-Drive Academy». Για πρώτη φορά συστηματική διδασκαλία οδικής συνείδησηςΠρόκειται  για την ηλεκτρονική εκπαιδευτική πλατφόρμα, η οποία εμπεριέχει το εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία του μαθήματος οδικής ασφάλειας, στα σχολεία της χώρας. Κεντρικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η οικοδόμηση μιας καθολικής, συστηματικής και συντονισμένης εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Μέσω της πλατφόρμας, τα παιδιά, από μικρή ηλικία, θα μαθαίνουν στο σχολείο τη σημασία της οδικής ασφάλειας και της οδηγικής συμπεριφοράς, μέσω μιας σύγχρονης ηλεκτρονικής και εκπαιδευτικής πλατφόρμας και με την καθοδήγηση καταρτισμένων δασκάλων. 

Η πλατφόρμα αποτελεί καρπό μιας συμπαγούς, συστηματικής και πολύμηνης δουλειάς του επιστημονικού προσωπικού του Τμήματος Οδικής Ασφάλειας και Κανόνων Κυκλοφορίας της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “e-Drive Academy” πραγματοποιήθηκε, χθες, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που διοργάνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι πρώτοι που παρακολούθησαν σήμερα τις δυνατότητες και το περιεχόμενο της πρωτοποριακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας, ήταν οι ίδιοι, οι άμεσοι ενδιαφερόμενοι, οι μαθητές.

Το εκπαιδευτικό υλικό που εμπεριέχεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα, έχει λάβει  παιδαγωγική καταλληλόλητα από το ΥΠΠΕΘ. 

Οδική συνείδηση
Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, εξειδικευμένοι επιστήμονες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα αναλάβουν το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στις τάξεις των δημοτικών σχολείων. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας του μαθήματος σε 100 δημοτικά σχολεία της Αττικής, το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.  Ο στόχος που έχουν θέσει τα Υπουργεία Υποδομών-Μεταφορών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι την επόμενη σχολική χρονιά, το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής, να έχει ενταχθεί σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Όπως τόνισε σε χθεσινή ομιλία του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης σε ημερίδα στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε η ηλεκτρονικής πλατφόρμας “e- drive Academy”, e-drive.yme.gov.gr, “ολοκληρώσαμε την ηλεκτρονική πλατφόρμα E- Drive Academy, που απευθύνεται σε κάθε ηλικία και κατηγορία πολιτών από τους μαθητές, τους δασκάλους, τους γονείς, τους οδηγούς, τους εκπαιδευτές οδήγησης, μέχρι και τους επαγγελματίες οδηγούς. Για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις των φορέων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των δήμων, των σωματείων σε όλη τη χώρα, παρέχουμε τα εργαλεία στο πλαίσιο μιας καθολικής συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας, εκ μέρους της πολιτείας, εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στα θέματα οδικής ασφάλειας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ