Νέα

Προς επανεκκίνηση το Σύζευξις ΙΙ

Η επανεκκίνηση του Σύζευξις ΙΙ και η εξεύρεση τρόπων χρηματοδότησης αυτής της προσπάθειας αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα 

26 Ιουνίου 2017

 • Πρωτιά της Ελλάδας στη διασύνδεση του ΓΕΜΗ με την e-justice platform

  Ένα βήμα μπροστά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών πραγματοποίησε η Ελλάδα, κόβοντας το νήμα πρώτη στη διασύνδεση του Γενικού Εμπορικού μας Μητρώου (Γ.Ε.Μ.Η.) με την Ενιαία πλατφόρμα Εμπορικής Δημοσιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (e-justice)

  26 Ιουνίου 2017

 • Ίσο αριθμό ανδρών – γυναικών θέλει η Accenture

  Η Accenture ανακοίνωσε ότι έως το 2025 θα επιτύχει την εξίσωση του αριθμού ανδρών και γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό της, ήτοι 50% γυναίκες και 50% άνδρες.

  21 Ιουνίου 2017

 • Ξεκίνησε το Μητρώο Ψηφιακών Υποδομών

  Τη σύσταση του Ψηφιακού Μητρώου Υποδομών της Ελλάδας, στο οποίο αποτυπώνεται γεωγραφικά (σύστημα Geographic Information System - GIS) το σύνολο των εγκαταστημένων τηλεπικοινωνιακών δικτυακών υποδομών της χώρας, ολοκλήρωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

  19 Ιουνίου 2017

 • Χωρίς τέλη περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  Σε ισχύ τέθηκε από τις 15 Ιουνίου ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του οποίου καταργούνται οριστικά οι χρεώσεις περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή και λήψη μηνυμάτων (SMS), καθώς και χρήση δεδομένων εντός των 28 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν το Λιχτενστάιν, η Ισλανδία και η Νορβηγία.

  16 Ιουνίου 2017

 • Μείωση του ΦΠΑ στα e-books προτείνει το ΕΚ

  Οι πολίτες της Ε.Ε. θα μπορούν να αγοράζουν φθηνότερα τα ηλεκτρονικά βιβλία μετά τη σημερινή γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζητά να επιτραπεί στα κράτη - μέλη να μειώσουν το ΦΠΑ για τη συγκεκριμένη κατηγορία βιβλίων.

  02 Ιουνίου 2017

 • Δωρεάν WiFi στις πλατείες της Ευρώπης από την Ε.Ε.

  Το “πράσινο φως” για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος που αποσκοπεί στη δημιουργία WiFi hotspots σε δημόσια σημεία σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο έδωσαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών της Ε.Ε., καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  31 Μαΐου 2017

 • Ε.Ε.: δημόσια διαβούλευση για την οδηγία σχετικά με τις βάσεις δεδομένων

  Μέχρι τις 30 Αυγούστου 2017 θα έχουν τη δυνατότητα πολίτες και επιχειρήσεις να καταθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά τη δημιουργία και τη χρήση βάσεων δεδομένων.

  29 Μαΐου 2017

 • Πιστοποίηση για drones μέσω Taxis

  Μέσω Taxis θα γίνεται η πιστοποίηση των πολιτών που θέλουν να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό σύστημα της Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προκειμένου να κάνουν χρήση ενός drone. 

  26 Μαΐου 2017

 • Στην Αθήνα ο CEO της SAP

  Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ψηφιακή Ατζέντα της Ελλάδας και τις δυναμικές της χώρας για οικονομική ανάκαμψη μέσω της τεχνολογίας έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SAP, Bill McDermott

  26 Μαΐου 2017

 • 5 βήματα για την προστασία της επιχείρησης σας από τις κυβερνοεπιθέσεις

  Καθώς το σύγχρονο επιχειρείν βασίζεται όλο και περισσότερο στην ψηφιακή τεχνολογία και με τα κρούσματα των κυβερνοεπιθεσέων να αυξάνονται διαρκώς, η προστασία των εταιρικών δεδομένων αποκτά ακόμη πιο μεγάλη σημασία.

  22 Μαΐου 2017

 • Πρόσβαση στο νόμιμο περιεχόμενο σε όλες τις χώρες της ΕΕ

  Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προβλέπει ότι οι πολίτες της ΕΕ, με συνδρομές σε online υπηρεσίες περιεχομένου (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές ή μουσική), θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο, όταν βρίσκονται προσωρινά στο εξωτερικό (εντός ΕΕ).

  19 Μαΐου 2017

 • DIGITALEUROPE: μεικτή η εικόνα της πορείας προς την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά

  Για μεικτή εικόνα όσον αφορά την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά (Digital Single Market - DSM), κάνει λόγο ο DIGITALEUROPE, η ένωση των συνδέσμων εταιρειών ψηφιακών τεχνολογιών της Ευρώπης, σε ανακοίνωση του με αφορμή τη δημοσίευση από την Κομισιόν της ενδιάμεσης μελέτης για την DSM.

  16 Μαΐου 2017

 • Στον ψηφιακό μετασχηματισμό επικεντρώνεται το MSc στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του ΟΠΑ

  Ιδιαίτερη έμφαση στον αναδυόμενο τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού (digital transformation) δίνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη “Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  16 Μαΐου 2017

 • Έμφαση στο e-government επιθυμεί η Ε.Ε.

  Μεγαλύτερη έμφαση στις ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες που αφορούν τις σχέσεις του κράτους με τον πολίτη, θα δώσει επιπλέον ώθηση στην ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας, υποστήριξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, Άντρους Άνσιπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την επίσκεψη του στην Αθήνα.

  12 Μαΐου 2017

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

ΤΕΥΧΟΣ

12

Έρευνα για την Αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών 2016/ 2017 UPDATE

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ