Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Online
Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 - Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe

Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe

Σας ενημερώνουμε ότι - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - στις 13 έως 15 Οκτωβρίου 2021, ο Δήμος Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe διοργανώνουν διαδικτυακά το ετήσιο διεθνές συνέδριο του Δικτύου, με τίτλο “From here to where? Succeed in the post Covid transformation, το οποίο αποτελεί προπομπό του δια ζώσης συνεδρίου, που θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2022 στη Λάρισα.

Το Δίκτυο Major Cities of Europe είναι μια ένωση ευρωπαϊκών - και όχι μόνο - πόλεων και περιφερειών, που δεσμεύονται στην καινοτομία των υπηρεσιών των πολιτών, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ανώτατα στελέχη πληροφορικής, διευθυντικοί υπηρεσιακοί παράγοντες έξυπνων πόλεων, επικεφαλής Τμημάτων και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των τοπικών κυβερνήσεων, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίων και στελέχη άλλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.

Στόχος του δικτύου είναι να μοιράζονται οι διεθνείς εμπειρίες, οι καλές πρακτικές, τα έργα, οι στρατηγικές και οι λύσεις που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ, τόσο για τα διοικητικά, όσο και για τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα, πάντοτε με γνώμονα τη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, περιλαμβάνει τις διαφορετικές προοπτικές και προσεγγίσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στις προσδοκίες των πολιτών και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις παρακάτω θεματικές ενότητες: Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Το μέλλον της ψηφιακής τοπικής αυτοδιοίκησης & ηγεσίας, Αξιοποίηση δεδομένων, Τρόποι παρακίνησης των πολιτών στην υιοθέτηση της τεχνολογίας, Πληροφορική & αειφόρος ανάπτυξη, Η δεοντολογία στον ψηφιακό μετασχηματισμό, Διαχείριση κινδύνων, ασφάλεια & ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο, Ψηφιακός μετασχηματισμός και Τουριστική ανάπτυξη.

Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές παγκόσμιας φήμης, όπως οι Alan R. Shark, Executive Director at Public Technology Institute - USA, Robin Hambleton, Emeritus Professor of City Leadership - University of the West of England, Bristol, UK and Director of Urban Answers, Rossen Naydenov, Officer in ENISA - The European Union Agency for Cybersecurity, κ.α.

Το φετινό συνέδριο αναμένεται να το παρακολουθήσουν Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και Γενικοί Γραμματείς, καθώς και στελέχη ΟΤΑ, που εμπλέκονται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, εκπρόσωποι επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν καινοτόμες προτάσεις, που οδηγούν σε λύσεις smart cities, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και άλλων ερευνητικών φορέων, που εμπλέκονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την έρευνα και ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων και όσοι ενδιαφέρονται γενικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται εγγραφή στην ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης https://mce.liveon.tech/.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.majorcities.eu/.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ