6ο Sm@rt Cities - Digit@l Citizens, 5 & 6 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Online
Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021 - Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2021 διοργανώνεται, σε ψηφιακή μορφή, το Συνέδριο “Sm@rt Cities - Digit@l Citizens”, από την Teamworks.

Την τελευταία πενταετία όλο και περισσότεροι δήμοι και Περιφέρειες της χώρας αναφέρονται σε εφαρμογές και υλοποιήσεις ψηφιακών τεχνολογιών, αλλά και των τομέων που συνθέτουν τις “Έξυπνες Πόλεις”. Παράλληλα, οι ιδιαίτερες συνθήκες τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της αναγκαιότητας να ακολουθηθούν οι κατευθύνσεις της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και όχι μόνο, φέρνουν τις Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις μπροστά σε σύνθετες απαιτήσεις και συνθήκες.

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι σύνθετες συνθήκες, οι ηγεσίες δήμων και περιφερειών βρίσκονται πλέον σε έναν “μονόδρομο” ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής, όπου κυρίαρχοι παράγοντες είναι η Ψηφιακή Διακυβέρνηση, η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, η Διαχείριση του Περιβάλλοντος με ευαισθησία στην ποιότητα της ζωής, η Διαχείριση των Ενεργειακών Πόρων και σειρά άλλων σημαντικών τομέων.

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, θα απασχολήσουν θεματικές ενότητες, όπως:

Η αστική ανάπτυξη σήμερα: Προκλήσεις και τρόποι διαχείρισης

H αειφορία στη βιομηχανική παραγωγή, Υποδομές και eco-architecture, Βιώσιμη αστική κινητικότητα, Επενδυτικές ευκαιρίες και συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα.

Κυκλική Οικονομία: Τεχνολογίες αιχμής, λύσεις, υπηρεσίες και νέες πρακτικές

Διαχείριση αστικών - και μη - αποβλήτων.

Η διαδικασία της ψηφιοποίησης των πόλεων.

Χρήσεις του νερού (ενεργειακός κλάδος, εξόρυξη, βιομηχανίες μετάλλου, χημική βιομηχανία κ.ά.). Τεχνολογίες για την επεξεργασία των υδάτινων λυμάτων από τις βιομηχανίες. Έλεγχος ποιότητας νερού.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμες στο site του συνεδρίου:  https://scdc2021.e-expo.gr/

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ