3ο συνέδριο τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής

Εντός Ελλάδας

Image not found

3ο συνέδριο τεχνολογίας της Ναυτεμπορικής

Έναρξη 09:00 - Λήξη 17:00
Royal Olympic Hotel, Athens

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στο Royal Olympic Hotel, στην Αθήνα, η Ναυτεμπορική διοργανώνει το 3ο Συνέδριο Τεχνολογίας με θέμα “Τεχνητή Νοημοσύνη: Ευλογία ή Απειλή;”, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ. 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence - AI) και οι εφαρμογές της, αλλάζουν ραγδαία το “τοπίο” σε κάθε τομέα ανθρώπινης δραστηριότητας και στην καθημερινότητα, στη δουλειά και στο σπίτι. Οι ανατροπές, που φέρνουν με την εύκολη και ταχύτατη αξιοποίηση των μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), υπόσχονται ένα διαφορετικό μέλλον για την υγεία, τη βιομηχανία, το εμπόριο, την οικονομία, τον ελεύθερο χρόνο μας, την επικοινωνία, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία. Νέα προϊόντα και υπηρεσίες κάνουν την εμφάνιση τους, παλιότερα ξεπερνιούνται και χάνονται, βελτιώνονται ή αλλάζουν ριζικά, νέες αγορές και επαγγέλματα αναδύονται από το πουθενά!   

To Συνέδριο έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις απίστευτες δυνατότητες, λύσεις και εργαλεία που θα είναι διαθέσιμα στο εγγύς μέλλον, να παρουσιάσει επιλεγμένες εντυπωσιακές εφαρμογές και να προσφέρει “τροφή για σκέψη” σε κάθε ενδιαφερόμενο σχετικά με την επόμενη ημέρα που υπόσχεται να κάνει τη ζωή μας καλύτερη, ευκολότερη και ίσως πιο ενδιαφέρουσα. 

Η βασική θεματολογία του συνεδρίου θα αναπτυχθεί σε τέσσερις ενότητες: 

Ενότητα 1: Τα δεδομένα είναι εδώ κι αξίζουν πολλά!
Τα data analytics σε συνδυασμό με το Internet των Αντικειμένων, τις φορετές συσκευές, την αναγνώριση ήχου /εικόνας/λόγου, κ.λπ., αναδεικνύονται σε υπερπολύτιμη πηγή γνώσης, καθώς με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να δώσουν αποτελέσματα, που ανατρέπουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζαμε ως σήμερα την υγεία, την εκπαίδευση, τη βιομηχανία, το εμπόριο, την ασφάλεια, την οικονομία, τις μεταφορές, τη γεωργία κ.ά. Ο συνδυασμός δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης δρα πλέον καταλυτικά, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανθρωπότητα. Η ενότητα θα εστιάσει στις εφαρμογές που εξυπηρετούν τον χρηματο-οικονομικό τομέα, τα κοινωνικά δίκτυα, τη λιανική πώληση, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ενημέρωση, κ.λπ. 

Ενότητα 2: Εφαρμογές από το μέλλον, που ήδη βιώνουμε
Θεωρητικά άπειρες είναι οι δυνατότητες αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ευρύτατη γκάμα πεδίων, που μέρα με τη μέρα αυξάνονται όλο και περισσότερο, καθώς από τις απλές εφαρμογές περνάμε σε πιο σύνθετες. Αξιοποιώντας τη Μηχανική και τη Βαθειά Μάθηση, η Ρομποτική, τα Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα, η Διαχείριση Πόρων (ανθρώπινων ή φυσικών), αλλά κι αυτή της Γνώσης, η Επικοινωνία, η Ανάλυση Συμπεριφοράς κ.ά. παίρνουν νέες διαστάσεις. 

Ενότητα 3: Το IoT αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού
Με την πτώση του κόστους των αισθητήρων, που επέτρεψε την εξάπλωσή τους και την εξοικείωση του κοινού μαζί τους, είναι πλέον θεωρητικά άπειρες οι δυνατότητες συγκέντρωσης δεδομένων μέσω αυτών, με εφαρμογές σχεδόν σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η επεξεργασία τους, με προγράμματα και μεθόδους data analytics, εξασφαλίζει σημαντική προστιθέμενη αξία και ανοίγει νέους ορίζοντες για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, επηρεάζοντας τους πάντες και τα πάντα. 

Ενότητα 4: Λόγος και αντίλογος/Οι ελπίδες και οι φόβοι
Πολλά τα πλεονεκτήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), αλλά μεγάλοι και οι φόβοι. Πάμπολλες οι χρήσεις της σε νέες και καινοτομικές εφαρμογές, όμως σίγουρα αυξημένος και ο κίνδυνος κάτι να ξεφύγει και να πάει στραβά, με άγνωστες μεν, αλλά σίγουρα οδυνηρές συνέπειες. Ο έλεγχος είναι αναγκαίος, λοιπόν, αλλά σε ποιο βαθμό ώστε να μην επηρεάσει αρνητικά την καινοτομία και την ανάπτυξη; Σ’ αυτό το θέμα θα εστιάσουν τόσο ο κύριος ομιλητής αυτής της ενότητας, όσο και οι συμμετέχοντες στο πάνελ διαλόγου που ακολουθεί με τη συμμετοχή εκπροσώπων από διαφορετικούς χώρους (πανεπιστημιακοί, στελέχη της αγοράς, νομικοί κλπ.). 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://events.naftemporiki.gr/ai/