SEPEnews_Issue43

IDC

idc
Στα $2,8 τρις οι παγκόσμιες δαπάνες για Πληροφορική το 2019

Σε ακόμη πιο έντονους ψηφιακούς ρυθμούς θα κινηθεί η παγκόσμια βιομηχανία για την επόμενη τριετία, οδηγώντας τις δαπάνες για την Πληροφορική σε σημαντική άνοδο. Με τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας να επιδιώκουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, μέσα από επενδύσεις στην τεχνολογία, οι δαπάνες για την Πληροφορική -σε διεθνές επίπεδο- θα υπερβούν τα επίπεδα των $2,8 τρις το 2019 από $2,46 τρις το 2015.

Οι δαπάνες για την Πληροφορική -σε διεθνές επίπεδο- θα υπερβούν τα επίπεδα των $2,8 τρις το 2019 από $2,46 τρις το 2015Βασικός επενδυτής της παγκόσμιας αγοράς Πληροφορικής θα παραμείνει η περιοχή της Βόρειας Αμερικής (Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς), που αναμένεται να επενδύσει τη μερίδα του λέοντος - σε σχέση με άλλες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη. Μάλιστα, οι δαπάνες της Βόρειας Αμερικής στην αγορά Πληροφορικής αναμένεται να ξεπεράσουν το ορόσημο του $1 τρις, ήδη από το 2017.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις ανήκουν στην IDC και περιλαμβάνονται στην έκθεση Worldwide Semiannual IT Spending Guide: Vertical and Company Size. Σύμφωνα με την IDC, η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) αναδεικνύεται στη δεύτερη βασικότερη αγορά του κόσμου αναφορικά με τις δαπάνες για την Πληροφορική. Την τρίτη θέση μεταξύ των πιο δυναμικών επενδυτών καταλαμβάνει η περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, η οποία, μάλιστα, ακολουθεί πολύ “στενά” τις επιδόσεις της περιοχής ΕΜΕΑ.

Εκτιμήσεις ανά Ήπειρο
Στο μεταξύ, την ταχύτερη αύξηση των δαπανών για Πληροφορική θα εμφανίσει η Λατινική Αμερική με το μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των σχετικών επενδύσεων να ανέρχεται στο 4,3%. Οι δαπάνες για Πληροφορική, με ορίζοντα το 2019, θα “τρέξουν” με 3,8% στη Βόρεια Αμερική, ενώ Ασία - Ειρηνικός  και EMEA θα επενδύσουν σε υποδομές και υπηρεσίες τεχνολογίας με βραδύτερους ρυθμούς της τάξης του 3,3%.

Εξοπλισμός Πληροφορικής και Λογισμικό
Από τους επιμέρους τομείς της Πληροφορικής, οι δαπάνες για Λογισμικό αναμένεται να καταγράψουν τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης, πετυχαίνοντας άνοδο 6,7%. Πάντως, ο Εξοπλισμός Πληροφορικής θα παραμείνει ο πιο μεγάλος τομέας από πλευράς επενδύσεων, αντιπροσωπεύοντας το 40% των παγκόσμιων δαπανών.

Κλάδοι της Οικονομίας
Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, θα πρωταγωνιστήσουν στις επενδύσεις για υποδομές Πληροφορικής, αντιπροσωπεύοντας το 40% του συνόλου. Στο μεταξύ, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις (από έναν έως εννέα εργαζόμενους) θα πραγματοποιήσουν περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων επενδύσεων, έως το 2019. Στο μεταξύ, ο κλάδος, που θα αυξήσει σε μεγαλύτερο ποσοστό τις επενδύσεις του στην Πληροφορική, έως το 2019, είναι ο κλάδος της Υγείας, ο οποίος αναμένει μεγάλα οφέλη από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Οι δαπάνες στο συγκεκριμένο κλάδο θα ενισχυθούν κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση κατά 5,5% έως το 2019.
{{{ ArticleFiles }}}